Koken bij Flo: Op locatie bij Singeldingen 09-05-2012

door • 13 mei 2012 • Culinair, Kinderen

 Singeldingen vroeg Koken bij Flo om een keer bij hun te komen koken. Afgelopen woensdag was  Flo op bezoek bij Singeldingen.
Als je dan toch naar buiten gaat moet je natuurlijk ook gelijk het ultieme buiten koken gaan doen, nl Barbecueën.
Groentespies, Merguez worstjes, zomersalade,Tzatziki, turks brood, gepofte aardappels en als afsluiting een bananen toetje van de BBQ

Er was plaats voor 25 kinderen het Flo kook team werd bij gestaan door
Marjolein van der Vlies en stagiaires Lotte en Sabrin van  Disck.
Audrey en Saskia hielpen her en der ook een handje mee.


TOFU GROENTESPIES

Ingrediënten
1 blokTofu
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
12 champignons
2 grote uien
1 kleien ui
knoflook
olijfolie

Eerst de tofu marineren. Blok tofu uit laten lekken, in blokken snijden van ongeveer 2 bij 2 cm. De tofu blokken in ketjap marineren voor ongeveer een half uur. Kleine uitjes schoonmaken en halveren olijfolie met een fijngesneden teentje knoflook om de groenten mee in te smeren Maak de paprika’s schoon en verwijder de kapjes. Snijd de paprika’s in de lengte door en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd deze helften eerst nog een keer in de lengte door en snijd vervolgens alle stukken in tweeën. Borstel de champignons schoon en halveer de grote. Rijg om en om paprika (3 kleuren), tofu, ui en champignon. Leg de spiesen op de barbecue, gril ze ca. 10 minuten. Draai de spiesen tijdens het grillen af en toe om. Bestrooi de groenten na het roosteren met een beetje zout.


TZATZIKI

Ingrediënten
 40 cl Griekse Yoghurt
1 komkommer
1 teentjes knoflook
1 eetlepel citroensap
1 handvol grof gehakte munt
1 eetlepel olijfolie
zout

 Schil de komkommer en rasp ze grof. Doe de komkommerrasp in een vergiet, voeg een klein beetje zout toe en druk de komkommer tegen het vergiet aan met je handen zodat het wat van zijn water loslaat. Meng de komkommer reepjes in de yoghurt. Pers de knoflookteentjes fijn en voeg ze hier aan toe. Roer tenslotte nog de olijfolie en citroensap er doorheen.

FRISSE ZOMERSALADE

Ingrediënten
Gemengde slasoorten
Venkel
Kleine tomaten
Citroen
Olijfolie
dille
zout

Venkel in heel dunne reepjes snijden. Tomaten halveren, iets grotere tomaten in vieren. Sla in een grote kom doen, de gesneden venkel en tomaat erbij. Dressing maken van olijfolie, geperste citroen, fijngehakte dille en een snufje zout.

 MERGUEZ WORSTJES

Van de lekkerste Marokkaanse slager: Merguez worstjes, gekruid met harissa, komijn en knoflook, die gegrild het lekkerst smaken. Ongeveer 15 minuten op de BBQ.

GEPOFTE AARDAPPELS

Kleine krielaardappels goed wassen. Prik met een vork een paar gaatjes in de aardappel. Zout erover strooien en in zilverfolie wikkelen. De pakketjes door een volwassenen in de BBQ tussen de kooltjes leggen. Na een half uurtje zijn de aardappeltjes gaar. 
BANANENBARBIEQ
Ingrediënten
bananen
reep chocolade
roomboter
Snij de bananen aan de bovenzijde in, stop blokjes chocolade in de gemaakte opening en doe hier en daar een klontje boter.
Zet de bananen op het grillrooster, direct boven de kolen. Doe de deksel op de barbecue.
Als je geen deksel hebt , kun je de bananen inpakken in zilverfolie voordat je ze op de barbeque legt.
Na een minuut of 10 zijn de bananen klaar, de chocolade is gesmolten en ze staan vrolijk te pruttelen in je barbecue.
De in folie gewikkelde bananen hebben wat meer tijd nodig. Wanneer de bananen zacht worden zijn ze klaar.
Smullen maar !

Voor meer foto’s van FLO op locatie kijk op:
http://www.flickr.com/photos/singeldingen/sets/72157629662060852/

robert.audrey@gmail.com'
robert.audrey@gmail.com'

Recente artikelen van Robert van der Helm (alle artikelen)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.