Peter’s Kersttip: een literair kerstdiner

door • 23 december 2017 • Bewoners, Kunst, Opinie

Mijn Kersttip voor dit jaar zijn mijn eigen korte verhalen. Ik ben al enige tijd fellow bij de Fellowship of Flawless Fiction, een Rotterdamse schrijfgroep voor ambitieuze schrijvers die elkaar in hun literaire worstelingen tekstueel en emotioneel ondersteunen. Het is een initiatief van de TheWritersGuide.
Eens in de twee weken verzamelen we in de Gouvernestraat, presenteren we elkaar onze schrijfsels en voorzien we elkaar van opbouwende kritiek.
Het beste ervan is dat je min of meer gedwongen bent elke twee weken iets fatsoenlijks op te leveren en zodoende daadwerkelijk verhalen produceert!

Voor de gretige lezers onder jullie, geïnteresseerd in de pennevruchten van een straatgenoot, heb ik de volgende menukaart samengesteld:


De Punker – 5 minuten leestijd
Een stel is na een feest onderweg naar de Graaf Florisstraat en neemt een lifter mee…


De Schrijfopdracht – 5 minuten leestijd
Een schrijfcursist uit de Graaf Florisstraat een opdracht krijgt waar hij zich geen raad mee weet… Verhaal in Biesheuveliaanse stijl.


Spin  – 7 minuten leestijd
Een man in de Graaf Florisstraat opent zijn gordijnen en ziet een spin achter zijn raam…Het begin van een mijmering.


Raketa – 9 minuten leestijd
Een helpdeskmedewerker uit de Graaf Florisstraat vindt een vreemd virus… Het begin van een speurtocht die uiteindelijk naar Oost-Siberië voert.


Keenan en ik  – 15 minuten leestijd
Een man uit de Graaf Florisstraat komt tijdens zijn vakantie in Engeland terecht op een vakantiepark. Zijn fascinatie voor Keenan, één van de managers van het park, is het begin van een introspectieve speurtocht…


Unplugged – 15 minuten leestijd
Een utopisch verhaal uit een toekomstig Rotterdam, waarin een psychiater en haar vriend naar de bioscoop gaan voor een bijzondere voorstelling…

 

 

 

 

 

Volg Peter

Peter Reitsma

Peter woont sinds 2005 in de straat samen met Petra, Laila en Tamar.
Hij schrijft sinds 2012 voor de TelegraafFloris en houdt zich bezig met de straat website.
Volg Peter

Latest posts by Peter Reitsma (see all)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.