telegraaffloris
jaargang 17 - editie 2 - zomer 2022 - nieuwsbrief voor bewoners:via krant@graafflorisstraat.nl
Beste mensen,

De zomervakantie is weer begonnen. Alle tijd dus om te genieten van zomerlectuur uit je eigen straat. Hoe is het met de omgewaaide boom? Wat is het laatste nieuws over deelauto’s? Is er nieuwe horeca? Zijn er nieuwe buren? Wie zijn dit jaar de geslaagden? Hoe zit het met andere initiatieven in onze wijk?
taart-25
U leest dit allemaal, en nog veel meer, in deze zonnige zomereditie.
Fijne vakantie en fijne zomer! Graag tot ziens bij de eind-van-de-vakantie-zomerborrel op 3 september in ons Hoekpandje. We horen dan graag alle avonturen en vakantie verhalen.

Uw veurzitter,
Nina Huygen

Kids: Guus

Kids: Guus
Een paar jaar geleden alweer heb ik kennis gemaakt met Willem van Beijeren en toen liet zijn broertje Guus al van zich horen. Reden genoeg voor Tony om Guus, die met moeder Mechteld en vader Rogier op nummer 33a woont, eens aan de tand te voelen, onverdoofd natuurlijk .

Geslaagd!

Geslaagd
En ja hoor, daar hingen ze weer op 4 plekken in de straat, de vlaggenstokken met die blije schooltassen eraan. Want als ze het zouden kunnen, schreeuwden die tassen het uit van vreugde...Tony ging langs bij de geslaagden van dit jaar.

Middelland DEELt?

Middelland DEELt?
Buurtgenoten richten een coöperatie op, doen hun auto van de hand, leggen geld in en leasen een aantal auto’s. Dat scheelt geld én parkeerplaatsen waarvoor groen in de plaats kan komen. In Den Haag werkt het en in de Claes de Vrieselaan binnenkort wellicht ook.

Op dinsdag 13 september om 20:00 uur is er een voorlichtingsavond over deelauto’s in het Hoekpandje van de Graaf Florisstraat 88a en de mogelijke oprichting van een coöperatie.

Update over de Boom

Update over de Boom
Gies doet navraag bij de gemeente over de status van de gevelde boom en een eventuele opvolger.... en er is nieuws...

Free Solo

opiniemensen_paarsig
In de documentaire Free Solo beklimt Alex Honnold in een vrije klim, dus zonder zekering, in 3 uur en 57 minuten naar de top van El Capitain. Liesbeth kent haar eigen uitdagingen…

Containeradoptant

Verhaal van een container adoptant
Eén van Marieke's studenten deed onderzoek naar sociale cohesie in Rotterdamse wijken en vertelde en passant van een initiatief dat je als bewoner een container kon adopteren.

Marieke werd gelijk enthousiast....

Nieuwe en hernieuwde activiteiten in ons Hoekpandje!

Nieuwe en hernieuwde activiteiten in ons Hoekpandje!
Na twee jaar van corona-inactiviteit kon ons verenigingsleven weer een beetje aangezwengeld worden. De kookactiviteiten komen nog wat moeizaam op gang, maar de kunst en cultuur gaan goed. Nina heeft haar vriendin en kunstenaar-schrijver Edith Brouwer uitgenodigd om de hoofdstad te verruilen voor de Maasstad. Op 20 mei volgde een lezing en het weekend erna waren en workshops...

‘Een verdienste van ons allemaal’ –  Philip Kuypers

‘Een verdienste van ons allemaal’ –  Philip Kuypers
In Nina's serie over Lokale Helden interviewt zij steeds weer een andere deelnemer van Huize Middelland, een samenwerkingsverband waar ook onze straatvereniging onderdeel van uitmaakt. Dit keer spreekt zij Philip Kuypers, één van de initiatiefnemers van de Spoortuin.

Nieuwe Buren: Lynn en Stefan

Nieuwe Buren: Lynn en Stefan op 71a
Soms is het zoeken, soms willen ze niet in de krant, maar soms ook melden ze zich uit zichzelf aan voor een interview. Zo ging het bij Lynn en Stefan, de Nieuwe Buren van 71a.

Peter ging er langs.

Bar Simon

Bar Simon
Tony kondigde het vorig jaar al aan: er zou iets nieuws komen in het pand van voorheen Bistro Belén. Nu is het zover. Bar Simon aan het Middellandsplein inclusief ruim terras, is open. Peter sprak eigenaresse Simone.
WhatsApp Image 2022-07-15 at 7.02.47 PM (1)
in de categorie 'creatief met boomspiegels'....
Colofon
De TeleGraafFloris nieuwsbrief, dé krant van de Graaf Florisstraat, komt vier keer per jaar uit: aan het begin van elk jaargetijde. De TeleGraafFloris is voor, van en door alle bewoners van de Graaf Florisstraat en omtrek.

Abonneren?
Abonneren is gratis en kan door je email via de website in te vullen, rechtsboven.

Ook iets schrijven?
Nieuws, vragen en reacties zijn welkom. Mail je bijdrage naar krant@graafflorisstraat.nl. Zet de tekst in het e-mailbericht en stuur eventuele foto’s apart mee, met een begrijpelijke naam.
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet