Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wp-content/plugins/wysija-newsletters/helpers/shortcodes.php on line 100 Het TelegraafFloris Winternummer!

jaargang 9 - editie 4 - winter 2014 - nieuwsbrief voor bewoners:via krant@graafflorisstraat.nl

Het Winternummer 2014

Lekker binnen, de deur op slot, gordijnen dicht, sfeerlichtjes aan, de kachel opgestookt en net met je dekentje op de bank pint, trilt of zoemt dit TelegraafFloris-nummer je digitale postbus binnen, zo stel ik me dat voor tenminste. 
Zo gevarieerd als onze straat is ook weer dit nummer, bomvol met nieuwtjes, columns, nieuwe buren, verenigingsnieuws, verhalen en een reeks persoonlijke kersttips van alle redactieleden.

Veel plezier en fijne dagen!

Peter

Nieuwsflits

• Morgen om 17:00 is de jaarlijkse kerstborrel bij het pandje 88a. 

• Op 30 november was er een ALV van de Verening Ter Bevordering. Lees hier een impressie.
 

• De vereniging heeft vanaf 1/1/2015 een nieuwe veurzitter, Audrey Court. Lees het stuk over de bestuurswissel verderop. Én hebben we een nieuwe secretaris, Jelmer de Boer én een nieuwe penningmeester, Mathijs van Riel. Succes!

• De eerste Bed&Breakfast in de straat opent haar deuren bij Frank en Jet, op 76b. Lees hier meer.

• Er waren afgelopen maanden weer diverse ondernemers uit de Graaf Florisstraat in de media: Gijs Burgers met KetelbinkFleur en Denis winnen de IDFA publieksprijs met hun film Naziha's Spring.

• Cinema Culinair, de GraafFloris Eetfilm-startup bestormt Nederland met een TV optreden in Tijd voor Max en een bespreking van hun boek door Janneke Vreugdenhil in NRC.next .

• Op de voorpagina van de website in de rechterkolom is vanaf nu al het nieuws van de Graaf Florisstraat facebookpagina te lezen. Ook de straatactiviteiten worden voortaan uitgebreid op de site vermeld. Handig wanneer je niks met Facebook doet maar wel op de hoogte wilt blijven.

De sfeervolle B&B van Jet&Frank

De sfeervolle B&B van Jet&Frank

Nog maar een paar dagen online en de B&B op nr. 76b heeft al 4 aanvragen! Architectuurstudenten uit Duitsland, een Frans gezin met pubers, een Utrechts stel met jonge kids die zin hebben in een dagje dierentuin … iedereen wil een paar nachtjes komen logeren bij Jet & Frank. 

Lees verder

Kids in the street: Emma Spruit

Kids in the street: Emma Spruit

Misschien wordt het tijd om deze serie interviews om te dopen van kids in the street naar…jongedames in the street. Nu is de beurt aan Emma Spruit van 60b.

Lees verder

Impressie ALV 30 november

Impressie ALV 30 november

Kwantiteit boven kwaliteit Op uitnodiging van het bestuur van de Vereniging ter Bevordering waren alle leden uitgenodigd om op de ledenvergadering van zondag 30 november 2014 een inbreng te hebben, feedback te geven, ideeën te lanceren, maar vooral…. er te zijn. 

Lees verder, ook over de WC....

Kersttips van de Redactie

De TelegraafFloris redactie heeft ook dit jaar weer een gevarieerd aanbod aan tips om de Kerstdagen mee door te komen:

• Peter bespreekt een boek over de in vergetelheid geraakte Stoïcijnse levenskunst.

• Femke heeft een watertandend lekker recept voor Chewy Chocolade koekjes met Port.

• Tony bekent zijn liefde voor ene Helena en wil haar graag met jullie delen.

• Jeroen tipt een trip naar New York, maar dan behoorlijk off-the-beaten-track.

De tips van de overige redactieleden verschijnen binnenkort op de website, blijf deze in de gaten houden!

Nicolein en Joost van nr 64B

Nicolein en Joost van 64B

Woensdagavond schuif ik aantal huizen op om kennis te maken met Joost en Nicolein, de nieuwe buren op nummer 64B. Dus meteen bij de voordeur gaan we 2 steile trappen op om daarna in het grote huis van Joost en Nicolein aan te komen... 

Lees verder

Verhaal Jeroen: THANKSGIVING

Verhaal: Thanksgiving

Vraag me niet hoe het komt, maar ik heb een zoon in Upstate New York. Dat is al een heel poosje zo. We zien elkaar tweemaal per jaar. Zomers komt hij voor een vakantie naar Nederland en 's winters met kerstmis vlieg ik naar hem...

Lees verder

Liesbeth Levy – Een Kerstgedachte

Liesbeth Levy – Een Kerstgedachte

Laatst kwam mijn zoon stilletjes thuis. Ik vroeg hem wat er was en hij barstte meteen in tranen uit. Hij was in paniek geraakt na het zien van een stukje van de film Elysium. 

Lees verder

Floriscoop - Gosford Park

Floriscoop - Gosford Park

Als afsluiter van het jaar, vertoonde Floriscoop de film Gosford Parkmet het wel en wee van de Engelse adel van na de eerste wereldoorlog. 

Lees verder

Foto Karin 3

Veurzitter Oud & Nieuw

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier de veurzittersketting van Jeep in mijn ladekast opgeborgen gehad. Ik heb de rol met plezier uitgeoefend en het was voor mij heel duidelijk dat ik in 2014 deze zou overdragen aan de volgende. Tijd voor verandering; dat is voor alle partijen goed.

Ik moest na al die jaren wel even zoeken naar de ketting. In welke lade lag deze ook alweer?.

Inmiddels heb ik deze tijdens de laatste ledenvergadering aan Audrey overgedragen… en bij deze draag ik ook de Telegraafflorispen over. Audrey, fijn dat je deze taak op je neemt, veel succes!

Als nieuwe veurzitter neem ik de pen graag van Karin over en hou daarmee deze vaste rubriek in ere.

In mijn rol als veurzitter wil ik samen met het bestuur vooral verbinden, activiteiten faciliteren en ontmoeting stimuleren. In de laatste ledenvergadering spraken we over de vraag hoe we door het loslaten van een paar regels meer ruimte kunnen creëren voor activiteiten in 88A. Deze plannen worden nu verder uitgewerkt. De samenstelling van het bestuur verandert in 2015. Naast Karin wil ook Daan zijn functie in 2015 neerleggen. Beiden hebben een lange periode met plezier hun tijd en energie gegeven om onze straat en 88a in het bijzonder gezelliger, creatiever en saamhoriger te maken. Namens de Vereniging ter Bevordering grote dank aan Karin en Daan!

Na afloop van de laatste ledenvergadering gaf Jelmer aan dat hij wel het secretariaat wil doen. Mathijs, onze huidige secretaris, wil het penningmeesterschap overnemen van Daan. In de eerstvolgende ledenvergadering wordt deze wisseling ter goedkeuring voorgedragen aan de leden.Leuk om met een nieuwe ploeg weer aan de slag te gaan. Wij hebben er zin in.

Eerst gaan we dit jaar mooi afronden. Eén van de fijne rituelen die daarbij horen is de kerstborrel in 88a waarvoor jullie van harte zijn uitgenodigd op zondag de 21e vanaf 17.00 uur. Cheers!

Karin en Audrey

(tekening van Jeroen, wordt vervolgd....)

Colofon

De TeleGraafFloris nieuwsbrief, dé krant van de Graaf Florisstraat, komt vier keer per jaar uit: aan het begin van elk jaargetijde. De TeleGraafFloris is voor, van en door alle bewoners van de Graaf Florisstraat en omtrek.

Ook abonneren?
Abonneren is gratis en kan door je email via de website www.graafflorisstraat.nl door te geven.

Ook iets schrijven? 
Nieuws, vragen en reacties zijn welkom. Mail je bijdrage naar krant@graafflorisstraat.nl. Zet de tekst in het e-mailbericht en stuur eventuele foto’s apart mee, met een begrijpelijke naam.