Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wp-content/plugins/wysija-newsletters/helpers/shortcodes.php on line 100 TelegraafFloris - Lentenummer!
Header

jaargang 12 - editie 1 - lente 2017 - nieuwsbrief voor bewoners:via krant@graafflorisstraat.nl

Van de Veurzitter

Heerlijk; de temperatuur stijgt weer en ineens barst de lente los!

Tijdens NLdoet hebben we de geveltuinen een boost gegeven en aangevuld met aarde, mest en nieuwe planten. Ook de groentestoep van 88Astaat er weer fleurig bij. We kunnen nu al genieten van alle bollen die in de geveltuintjes staan te bloeien!
Het interieur van ons pandje krijgt een grote voorjaarsbeurt: we vervangen de oude oven die het na jaren trouwe dienst heeft begeven, we kijken naar nieuwe verlichting en binnenkort wordt onze rioolaansluiting vernieuwd. Dat laatste geeft wel wat overlast buiten want de stoep moet open, maar dan behoort de overlast binnen tot de verleden tijd.

Wat de activiteiten in 88A betreft: er dienen zich weer leuke nieuwe dingen aan, dus hou de aankondigingen via de mail, website en Facebook in de gaten. We zien je graag binnenkort weer in 88A!

Hartelijke groet,

Audrey Coert

Waarheen met al dat water?

Waarheen met al dat water?

De gemeente Rotterdam maakt haast met een betere waterhuishouding. Om de grondwaterstand op peil te houden zijn ingrijpende maatregelen nodig.
Jeroen Beltman gaat op bezoek bij Querien Velter, die zich in de gemeenteraad met dit onderwerp bezighoudt.

Lees verder

ROTTERDAM WOONT - Een gesprek met Frans Hooykaas

ROTTERDAM WOONT - Een gesprek met Frans Hooykaas

“Het wonder der totale ruimte waarin alles is en wordt, was voor Bakema het uitgangspunt van de architectuur. Dat is haast religieus.”
Jeroen van der Beek ging langs bij straatgenoot Frans Hooykaas die meegewerkt heeft aan het boek 'ROTTERDAM WOONT – atlas van de Rotterdamse woningbouw 1840 - 2015'

Lees verder

Webwinkeltjes in de straat

Webwinkeltjes in de straat

Niet zo heel lang geleden hadden we nog echte winkels in de Graaf Florisstraat, en niet zo weinig ook. Allemaal weg... maar sinds de opkomst van het web is er een nieuw type winkel, de webshop, waarvan er een aantal vanuit onze straat gerund worden. Een inventarisatie.

Lees verder

RogierDieges

Rogier Dieges, contrabasbouwer zonder conventies

Al een paar jaar liep Jeroen Beltman langs het huis in de Beatrijsstraat en verbaasde zich over de gedrevenheid die van de werkplaats aan de straatzijde afspettert: contrabassen in alle staten van reparatie en afwerking.
Reden genoeg om er eens binnen te stappen ...

Lees verder

Liesbeth Levy -  Een filosoof op Temptation Island

Liesbeth Levy -  Een filosoof op Temptation Island

"Het is nog geen eens lente maar mijn tropenjaar is in januari al begonnen. Een proefschrift over de waarde van de dialoogfilosofie, dat in verloren uurtjes tot een goed einde gebracht moet worden"

Liesbeth verbindt Socrates en Eros met Temptation Island en the Walking Dead in haar column .

Lees verder

OP STAP MET INDY - Gelijkenis

Op Stap Met Indy - Gelijkenis

Als een speer ging Indy er van door toen hij aan de overkant van de Heemraadssingel, Orpheus, de hond van zangeres K en muzikant E, ontwaarde…

Lees verder

Nieuwe Buurman - Franz Ziegler op 94A

Nieuwe Buurman - Franz Ziegler op 94A

De zon schijnt uitbundig naar binnen op de vierde verdieping van GFS94 wanneer Peter op een donderdagochtend langs gaat bij Franz Ziegler voor het Nieuwe-Buren-interview. Franz heeft die morgen al een rondje hardgelopen en zet een lekker kopje koffie voor …

Lees verder

Kids In The Street - Laila

Kids In The Street - Laila

Na Miek Sluijter van 75a is het de beurt aan Laila Reitsma en zij woont op 102B.

Tony gaat bij haar op bezoek voor een interview …

Lees verder

---

Colofon

De TeleGraafFloris nieuwsbrief, dé krant van de Graaf Florisstraat, komt vier keer per jaar uit: aan het begin van elk jaargetijde. De TeleGraafFloris is voor, van en door alle bewoners van de Graaf Florisstraat en omtrek.

Ook abonneren?
Abonneren is gratis en kan door je email via de website www.graafflorisstraat.nl in te vullen, rechtsboven.

Ook iets schrijven? 
Nieuws, vragen en reacties zijn welkom. Mail je bijdrage naar krant@graafflorisstraat.nl. Zet de tekst in het e-mailbericht en stuur eventuele foto’s apart mee, met een begrijpelijke naam.