telegraaffloris
jaargang 17 - editie 1 - voorjaar 2022 - nieuwsbrief voor bewoners:via krant@graafflorisstraat.nl
Van de veurzitter,

Een nieuwe lente! We kunnen en mogen weer!
Dit jaar is stormachtig begonnen. Maart liet zich van zijn beste kant zien, maar april deed wat het wil… met wind, regen en zelfs sneeuw (!).
plataan-ontluikt
Wat ook stormachtig is, is het woeden van de wereld. Oorlog in Europa is (weer) een treurig feit. We wapenen ons met solidariteit en ruimhartige opvang – ook in onze wijk. Gelukkig is er altijd nog de onschuld en het optimisme van de jeugd en de schoonheid van het alledaagse en het lokale.

Zonnige tijden zijn weer in aantocht. En na twee jaar van avondklok en lockdowns, gaat de boel weer open. Zo ook ons Hoekpandje, waar weer mooie nieuwe initiatieven ontstaan met spel, cultuur en ontmoeting. Hopelijk zien we daar niet alleen onze Nieuwe Buren, maar u allen. Te beginnen op de aankomende Paasborrel. Zondag 17 april, 17:00 uur in het Hoekpandje. Allen welkom!

Tot dan. En nu eerst: veel leesplezier!

Nina

Kort Nieuws

Spelletjes avonden – Suzy is teruggetreden uit het bestuur maar blijft zich actief inzetten voor de vereniging. Zij organiseerde een oer-gezellige spelletjesavond. Binnenkort volgt een nieuwe editie. Dus leden: hou de mailing in de gaten!
mejn

.

Phileine Roberts heeft met een vriendinnetje 40 euro voor Oekraïne opgehaald met zelfgebakken cupcakes.

.

Tony berichtte er vorig jaar al over: Bar Simon op het Middellandplein. Er wordt nog steeds hard verbouwd maar het duurt niet lang meer!

.

Op 29 maart werd Loungeroom Rif op de Middellandsestraat beschoten.

.

Even voorstellen… nieuwe bestuursleden – na járen trouwe dienst en inzet werd het voor Suzy en Tony tijd voor wat anders. Op 10 februari jl. zijn als nieuwe bestuursleden benoemd: Franz Ziegler, Carine Hooykaas en Gies van de Kamp. Franz neemt de rol als secretaris over van Suzy; Carine en Gies volgen Tony op als huismeester. Samen met Rogier (penningmeester), Arjan (algemeen bestuurslid) en Nina (voorzitter) vormen zij het bestuur van de VTB.

.

Zondag 17 april om 17:00 is het tijd voor de Paasborrel in het Hoekpandje 88a. Ontmoet je buren. Iedereen is welkom!

Requiem voor een boom

IMG_1804
Corry, Dudley, Eunice en Franklin. De serie stormen begin dit jaar werd één van onze geliefde platanen te veel....
Wat komt er voor in de plaats? Wat gebeurt er met het hout? Nina schreef een requiem en Jeroen maakte een foto verslag.

Oekraïners – Wil je helpen?

Oekraïners – Wil je helpen?
Voor oorlogsvluchtelingen pleit Nederland – net als andere landen – vooropvang in de regio. En nu zijn wij die regio. In de Schie liggen inmiddels twee boten die plaats bieden aan Oekraïense vluchtelingen. Samen met de partners van Huize Middelland wil ook onze straatvereniging zich inzetten.

20 t/m 22 mei: Fré Cohen-weekend in het Hoekpandje!

20 t/m 22 mei: Fré Cohen-weekend in het Hoekpandje!
In de vorige editie van de Telegraaffloris had Nina het al beloofd: zodra de maatregelen eraf zouden gaan, zou ze een lezing en een workshop linoleum snijden organiseren.
Het weekend van 20-22 mei is het zover!

"Om nooit te vergeten"

Stolper-Sophia (6)
Begin Januari is er weer een Stolperstein geplaatst in de straat. Deze keer op nummer 30B, het adres waarvandaan in WOII oud straatgenoot Sophia van Esso gedeporteerd is.

Jeroen schrijft erover.

Nieuwe Buren: Lisa en Thimo op 78A

Eind vorig jaar stond Peter al voor hun deur op 78A, maar toen waren net verhuisd en nog niet klaar voor een interview. Nu wel: nieuwe buren Lisa en Thimo op nummer. Hoogste tijd dus voor een kennismaking!
Nieuwe Buren: Lisa en Thimo op 78A

Middelland als vrijplaats

Liesbeth Levy – Middelland als vrijplaats voor de inventiviteit van het alledaagse
Liesbeth navigeert in haar column – zoals alleen zij dat kan – tussen het heden en het verleden, tussen groot en klein, land, stad en straat, het verhevene en het alledaagse...

Kids: Lea

Kids: Lea
Voor zijn kids-reeks bleef Tony dit keer dicht bij huis en bezocht Lea Vermeulen op nummer 74c. Ze bespreken de poes, haar hobbies, de straat....en dan glijdt Tony terug naar vroeger tijden....

Kiosk zoekt goed initiatief!

Kiosk zoekt goed initiatief!
Wie al wat langer in de buurt woont kent ‘m vast wel: de kiosk van Singeldingen aan de Heemraadssingel vanwaaruit een jaar of 5 allerlei mooie dingen gebeurden...

Singeldingen is gestopt maar initiatiefgroep wil de kiosk weer terug.

Naar Frankrijk...

Naar Frankrijk...
Jelte en Marjolein, bekend in de buurt als sociale verbinders en drijvende krachten achter diverse buurtverbeteringen, zijn weg...
Voordat ze vertrokken, is Peter nog verhaal gaan halen...


CURSUS VOOR VOCALISTEN/SINGER-SONGWRITERS


"Je hoeft niet goed piano te kunnen spelen om in korte tijd op een mooie manier songs te leren begeleiden”

Wil je jezelf als vocalist en/of singer-songwriter of andere vocalisten in je lespraktijk beter leren begeleiden? Ik heb daar een methode voor ontwikkeld die snel algemeen inzicht verschaft, gericht op jou als individu.

Vaardigheden/omstandigheden die nodig zijn voor deze cursus: Noten kunnen lezen, basiskennis akkoorden op de piano, in het bezit van een (elektrische) piano, tijd voor dagelijkse zelfstudie. Afhankelijk van jouw (stijl) smaak en niveau bepalen we samen welke songs we gaan aanpakken. Wat je leert in deze lessen kun je na de cursus toepassen op andere songs.

Ook voor losse lessen kun je bij mij terecht, te weten pianoles, songwriting en/of theorie.

Bij interesse kun je mailen naar bartwolvekamp@gmail.com. Dan maken we een videobelafspraak om kennis te maken en hoor ik graag wat je wensen zijn

Groeten,

Bart (straatgenoot)

Colofon
De TeleGraafFloris nieuwsbrief, dé krant van de Graaf Florisstraat, komt vier keer per jaar uit: aan het begin van elk jaargetijde. De TeleGraafFloris is voor, van en door alle bewoners van de Graaf Florisstraat en omtrek.

Abonneren?
Abonneren is gratis en kan door je email via de website in te vullen, rechtsboven.

Ook iets schrijven?
Nieuws, vragen en reacties zijn welkom. Mail je bijdrage naar krant@graafflorisstraat.nl. Zet de tekst in het e-mailbericht en stuur eventuele foto’s apart mee, met een begrijpelijke naam.
GFS_favicon_64
facebook