telegraaffloris
jaargang 18 - editie 1.2 - voorjaar 2023 - nieuwsbrief voor bewoners:via krant@graafflorisstraat.nl

Beste lezers,

Zoals al aangekondigd, deel 2 van het
voorjaarsnummer boordevol lokaal nieuws:
Nieuwe Buren, Lokale Helden, Wie
is dit Dier?, De Plataan, Studio LoopLoop,
Café Bakeliet en Liesbeth's Column.

Leesplezier en
prettig pasen!Peter

Musici gezocht voor het Eeuwfeest

De feestcommissie van het Eeuwfeest doet een oproep voor musici die een kort optreden willen verzorgen op het Open Podium in de straat op 17 juni.

Iedereen die iets wil laten horen, amateur of pro, zang, rap, instrumentaal, DJ's, klassiek, pop, rock, solo of met een groepje, het kan allemaal.

Dit is je kans om te shinen voor je buren en te gaan voor faam in de straat!

Vragen een aanmeldingen via Eeuwfeestgf@gmail.com.


Lokale Helden: Fatma en Aziem

Fatma en Aziem Jarmohammed – Middellanders in hart en nieren
Liesbeth en Nina spreken twee markante Middellanders: Fatma en Aziem Jarmohammed. Een dubbelinterview met moeder en zoon die zich ieder op hun eigen manier inzetten voor de buurt en de mensen die er wonen.…

Nieuwe Buren op GFS 80a

Romain, Adèle, Eugene en Sibylle op GFS 80a
De familie Cadario, nog geen jaar woonachtig in de straat, verhuist van GFS106a naar GFS80a. Peter had ze al eens opgemerkt maar vindt het nu tijd voor echte kennismaking...
Beste buren,

Wat zijn jullie ervaringen met funderingsonderzoek?

Op 20 oktober 2021 was er een voorlichtingsbijeenkomst op Graaf Florisstraat 88a, op initiatief van Adviesbureau Funderingen uit Numansdorp. De Gemeente Rotterdam heeft dit bureau opgedragen om huiseigenaren uit Middelland Noord te begeleiden bij het laten onderzoeken van de staat van de funderingen van hun huizen.

Ik heb mij bij Adviesbureau Funderingen Numansdorp aangemeld, met een aantal buren. Hoorde lange tijd niks, kreeg toen na eindeloos bellen en mailen, een beknopt Excell sheet waaruit we begrepen dat het onderzoek veel duurder zou zijn dan beloofd, en dat de verdeling van de kosten tussen buren met een factor tien kon verschillen.
Bij navraag kreeg ik per mail te horen van Nils de Jong, Adviesbureau Funderingen Numansdorp:

Helaas is het project sinds begin van het jaar stopgezet.
Uit coulance vragen wij nog offertes aan voor blokken waar al contact mee was. Echter kunnen wij geen eigenaren meer gaan benaderen voor deelname, of offertes laten aanpassen.

Zijn er straatgenoten, of VVE’s, waarbij het onderzoek naar wens is uitgevoerd? Zijn er eigenaren die bericht hebben gekregen dat het project is stopgezet?
Graag horen we jullie ervaringen (hopelijk ook positieve). Wellicht kunnen we gezamenlijk naar de Gemeente reageren.

Mail ons op krant@graafflorisstraat.nl

Gies van de Kamp

Wie is dit dier?

Wist u dat onder de inwoners van de Graaf Florisstraat ook vele viervoeters worden gerekend? Dit zal u vast niet ontgaan zijn: viervoeters In alle vormen, maten, kleuren, geuren en smaken. Er valt op dit vlak nog veel te ontdekken in onze straat (misschien ook wel een ander aantal-voeter?) en dat gaan we doen de komende periode...

Liesbeth Levy – Niet persoonlijk bedoeld

‘Ik niet van hem’, het was eruit voordat ik er erg in had. De vriendelijke vrouw had mij in de drukke tram gezegd dat Jezus van mij hield.…

Onze eeuw-oude vrienden: de platanen

Op zondag 20 februari 2022 was het de plataan tegenover nummer 31 teveel geworden. Stormen Corry, Dudley en Eunice had de boom nog weerstaan, maar Franklin was de nekslag. Gies legde daarop contact met de gemeente om een nieuwe boom in onze straat te bepleiten. Met succes! … Lees wat Gies en Jan hierover schrijven...

Café Bakeliet

Café Bakeliet
Marieke's hond Cato maakte vrienden met teckel Gustav. Zo raakte zij aan de praat met Gustav's baasje, Frodo, één van de oprichters van café Bakeliet op de hoek van de Heemraadssingel en de Binnenweg...

Het kleinste winkeltje van Rotterdam – LoopLoop

Het kleinste winkeltje in de straat – LoopLoop
Voor de crowdfunding campagne van Studio LoopLoop heeft Odin Visser op 26a het kleinste winkeltje van Rotterdam geopend. Lees zijn verhaal...

Bloom Interiors

Nieuwe interieurs, indelingen, kleuren en accenten. Het zijn een aantal zaken die mij laten bloeien.

Ik ben Lisanne Daemen en interieurstyliste van Bloom Interiors. Ik geef klanten advies over kleur-, materiaalgebruik en/of meubels en verlichting.

Sinds wij aan de Graaf Florisstraat 42 kwamen te wonen, heb ik mij volledig gericht op de inrichting van ons huis. Zo ontwikkelde ik de liefde voor het samenstellen van kleuren, materialen en meubels. Heel wat uurtjes heb ik daar destijds aan besteed. Vanuit vrienden en familie werd mij ook steeds vaker een interieurvraag gesteld en ontving ik positieve reacties. Na wat jaartjes oefenen en nog een uitstapje naar styling van kleding, volgde ik een opleiding aan de Interieur Academie.

Nu onze beiden kinderen naar school zijn, ben ik mij volledig gaan richten op mijn bedrijf. Naast het geven van advies, ben ik ook gek op het zoeken naar mooie kringlooppareltjes. Deze pronkstukken, die soms van mij een kleine touch up krijgen, geven mij de mogelijkheid om klanten te inspireren dat niet alles in je interieur nieuw hoeft te zijn en we zo een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere toekomst.

Laat je inspireren op www.bloominteriors.nl.

Colofon
De TeleGraafFloris nieuwsbrief, dé krant van de Graaf Florisstraat, komt vier keer per jaar uit: aan het begin van elk jaargetijde. De TeleGraafFloris is voor, van en door alle bewoners van de Graaf Florisstraat en omtrek.

Abonneren?
Abonneren is gratis en kan door je email via de website in te vullen, rechtsboven.

Ook iets schrijven?
Nieuws, vragen en reacties zijn welkom. Mail je bijdrage naar krant@graafflorisstraat.nl. Zet de tekst in het e-mailbericht en stuur eventuele foto’s apart mee, met een begrijpelijke naam.
GFS_favicon_64
facebook