Header

jaargang 10 - editie 2 - zomer 2015 - nieuwsbrief voor bewoners:via krant@graafflorisstraat.nl

Buurt en wijk

In dit zomernummer veel aandacht voor wat er zoal bruist en borrelt in onze buurt en wijk.
Lees over de Republiek Middelland, de Zorgvrijstaat, het Wijkpaleis en de Rotte Kies op de hoek Middelland. Samen met de Kids-In-The-Street, de Nieuwe Buren, de column van Liesbeth, prijsuitslag presentatie pandje, het verhaal van Jeroen, een verslag over de straatdocu die eraan komt en Manuela's oproep voor een nieuw straatinitiatief, levert dat weer een heel puik nummer op.

Veel leesplezier!

Peter

Nieuwsflits

• Dinsdagavond a.s. 7 juli is er een Informatieavond van Slimwonen in het pandje 88a. Stel al je vragen over isolatie, energieverbuik, zonnepanelen enz.

• Donderdagavond a.s.  9 juli om 19:00 is er een plantenruilavond in het pandje 88a.

• Espresso Dates is verhuisd naar het Middellandplein 21 en feestelijk heropend. Het oude pand op het hoekje Middellandsstraat/Heemraadssingel, waar de eigenaar zelf een zaak zou beginnen, staat inmiddels te huur....

• Docureeks 'Het Geheim van de Kruiskade' krijgt een vervolg over Middelland, met daarin een aflevering over de Graaf Florisstraat.

• 4 juni was er een schietpartij in de Aleiddisstraat. Eén gewonde, een verdachte is opgepakt.

• Het hoekpand op GFS16b, voorheen kunstgalerij de Orange Factory, is uitgebreid verbouwd en krijgt een woonbestemming.

---
Nieuw initiatief: Koken met buurtbewoners met een verhaal

Nieuw initiatief: Koken met buurtbewoners met een verhaal

Manuela Spruit, straatbewoner en student aan Hogeschool Rotterdam wil graag een nieuw initiatief opzetten. Het gaat om samen koken met buurtbewoners met een verhaal.

Lees haar plan en oproep....

Kids in the street: Olivia Meijer

Kids in the street: Olivia Meijer

Dit keer is er weer een jongedame aan de beurt voor het straatinterview, Olivia Meijer van 112a. En om met de deur in huis te vallen…. ze zit op de Montessorischool, had ik dat niet vaker gehoord?

Lees verder over Olivia

De Buurtverbeteraar: het Wijkpaleis in oprichting

De Buurtverbeteraar: het Wijkpaleis in oprichting

Zaterdagochtend vroeg krijgt Luuk de kans om een nieuw fenomeen te bekijken in de buurt: het Wijkpaleis. Het is is niet ver, gewoon naast de Bas (Dirk).
Fatma Bhageloe, Marieke Hillen en Toer Olsthoorn zijn bereid hem rond te leiden…

Lees verder over het wijkpaleis

Republiek Middelland - wat doen we met 6 miljoen voor de wijk?

Republiek Middelland - wat doen we met 6 miljoen voor de wijk?

10 april jongstleden is op het stadhuis, ten overstaan van burgemeester Aboutaleb, de Republiek Middelland gedeclameerd. Vanuit de Graaf Florisstraat was Peter erbij, als wijk- en straatbewoner, en als altijd nieuwsgierige TelegraafFloris-redacteur...

Lees verder over de Republiek Middelland

Wat komp hier nou weer?

Wat komp hier nou weer?

Al jaren lang is het een doorn, om niet te zeggen een balk in het oog van iedereen die op weg was naar Bas/Dirk of gewoon naar de tramhalte…:die afschuwelijke rotte kies aan het Middellandplein, een lelijk stuk afbraak op een van de mooiere plekken in de wijk, een pand dat er uit ziet of er een oorlog heeft gewoed. …

Lees wat er komp

Prijsvraag Presentatie Pandje 88a - de uitslag....

Prijsvraag Presentatie Pandje 88a - de uitslag....

In de vorige editie hebben we een ontwerpvraag gelanceerd voor de gevel van 88A.
Vol verwachting openden we de brievenbus …

Lees wat we aantroffen....

Liesbeth Levy - een kleine revolutie

Liesbeth Levy - een kleine revolutie

In Nederland verdienen vrouwen gemiddeld drie ton minder salaris dan mannen. De levensverwachting van hoogopgeleide mensen is 6 a 7 jaar langer dan die van laagopgeleiden en allochtonen worden minder snel uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek dan autochtonen. Ongelijkheid is een van de belangrijkste maatschappelijke onderwerpen van het moment....

Lees verder

Audrey

Van de veurzitter

Eindelijk zomer! Het straatbeeld verandert. De geveltuinen bloeien letterlijk op na het koude voorjaar en vormen een bron van nectar en stuifmeel voor bijen en vlinders. Jassen en vesten worden vervangen door hemdjes, jurkjes en korte broeken die onze armen en benen weer ruimte en zon gunnen. We gaan de zomervakantie tegemoet en om alvast in de stemming te komen heeft het bestuur van de Vereniging ter Bevordering afgelopen zondag 28 juli een pop-up café georganiseerd. Hopelijk hebben jullie hier ook genoten van de heerlijke cocktails die we serveerden! We willen graag meer gezellige ontmoetingsmomenten creëren in 88A en dit is er één van. Intussen hebben de meesten van jullie ook al persoonlijk een uitnodiging in ontvangst mogen nemen om met je buren een middag of avond te genieten van de ruimte en sfeer die 88A biedt. Die uitnodiging is al aanleiding geweest voor verschillende etentjes en het plannen van buren-dineetjes en borrels. Mocht de voorgestelde periode niet uitkomen dan kun je je eigen moment kiezen. Dat kan ook na de zomervakantie zijn. Enne, je hoeft het natuurlijk niet bij die ene keer te laten hè?

Ik wens jullie een heerlijk zonnige zomervakantie toe!

hartelijke groet,

Audrey

De Zorgvrijstaat - Een gesprek met Dennis Lohuis

De Zorgvrijstaat - Een gesprek met Dennis Lohuis

“Ik noem mijzelf een ‘social designer’. Ik kijk naar de public place en vraag me af 'Wat gebeurt er in de ruimte om ons heen?’" Wat ik vooral zie is eenzaamheid. Er is emotionele eenzaamheid, die kennen we allemaal, maar ook een sociale eenzaamheid. Die wil ik bespreekbaar maken. Lees verder

Op stap met Indy

Op stap met Indy

Op de hoek van de Heemraadssingel en de Nieuwe Binnenweg kwam ik haar tegen, terwijl ze haar twee honden van de oversteekplaats naar het singelpark dirigeerde. Daar moest Indy natuurlijk kennismaken mee maken. “Ze doet niks hoor”, zei de vrouw doelend op de grote hond die Indy net aan het besnuffelen was...

Lees verder

---

Colofon

De TeleGraafFloris nieuwsbrief, dé krant van de Graaf Florisstraat, komt vier keer per jaar uit: aan het begin van elk jaargetijde. De TeleGraafFloris is voor, van en door alle bewoners van de Graaf Florisstraat en omtrek.

Ook abonneren?
Abonneren is gratis en kan door je email via de website www.graafflorisstraat.nl in te vullen, rechtsboven.

Ook iets schrijven? 
Nieuws, vragen en reacties zijn welkom. Mail je bijdrage naar krant@graafflorisstraat.nl. Zet de tekst in het e-mailbericht en stuur eventuele foto’s apart mee, met een begrijpelijke naam.