Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wp-content/plugins/wysija-newsletters/helpers/shortcodes.php on line 100 TelegraafFloris Herfstnummer!
Header

jaargang 11 - editie 4 - herfst 2015 - nieuwsbrief voor bewoners:via krant@graafflorisstraat.nl

De zomer met alle vakantiestress ligt achter ons. December met zijn feestverplichtingen laat nog even op zich wachten. Kortom, het is herfst, even lekker niks anders dan het dagelijkse leven en dat komt in dit herfstnummer van de TelegraafFloris in al zijn glorie aan bod, met nieuwe buren, de straatactiviteiten, nieuwe horeca in de buurt, een interview met een ondernemer uit de straat, de vaste kids rubriek, burenborrels, opiniestukken, columns en een woordje van de veurzitter.

Veel leesplezier!

Peter

---

Nieuwtjes, Aankondigingen en Oproepen


TelegraafFloris redactrice Femke en vriend Odin hebben een zoontje gekregen, Ivar. Gefeliciteerd! Tijdens haar verlof zijn haar rubrieken 
Nieuwe Buren en Horeca gretig overgenomen door de andere redacteuren, zie verderop in de nieuwsbrief. 

30 oktober is er weer een Koken à la Flo. Zie hier de recepten en foto's van de vorige aflevering, Koken à la Flo - Picknick.

Het voormalige kantoor van de stadsmarinier wordt nu gebruikt als projectbureau voor Mooi Mooier Middelland.

Er is een nieuw popup collectief geïnitieerd, de Florisvrouwen. Ze organiseren ad random een activiteit in de buurt. Gewoon wanneer ze zin hebben, iedere Florisvrouw kan aanhaken. Afgelopen vrijdag was het soep koken in Ieders Tuin aan de Spoorsingel.

De TelegraafFloris kan wel een nieuwe redacteur gebruiken. Lijkt het je het leuk om vier keer per jaar wat te schrijven? Wil je de straat en je straatgenoten beter leren kennen? Zoek je een voorwendsel om ongegeneerd ergens naar binnen te kunnen stappen? Stuur dan een email naar krant@graafflorisstraat.nl .  

---
Wat komp hier nou weer? - Dubai City

Wat komp hier nou weer? - Dubai City

Tien containers vol puin zijn afgevoerd uit voorheen café het Middelpunt op de hoek van de Witte van Haemstede en de Middellandse straat naast ijssalon Capri. Na een ingrijpende verbouwing heeft Middelland zijn eigen Alhambra, TelegraafFloris ging op bezoek …

Lees verder

Nieuwe Buren - Frida en Thaïra

Nieuwe Buren - Frida en Thaïra

Jeroen en Indy kwamen op één van hun wandelingen Thaïra en Bently tegen. Van het één kwam het ander en inmiddels is er sprake van twee nieuwe buren in de straat, Frida en Thaïra.   

Lees hier hoe het zit...

Meer Nieuwe Buren -
Katja en Roderick

"Eind vorig jaar vertelden mijn oude buren over de overweldigende belangstelling voor hun huis. Binnen een dag hadden ze meerdere biedingen binnen." 
Luuk maakt kennis buren Roderick en Katja, die de buit binnensleepten. Lees verder

Kids In The Street - Rosa Drosterij

Kids In The Street - Rosa Drosterij

Zo, na een aantal ‘stoere’ jongensverhalen, zijn we terug bij de meisjes, of zijn het al jongedames? Je zou dat bijna zeggen als je Rosa Drosterij spreekt, van 73A. Zusje van Jacob (die ze soms irritant maar toch meestal lief vindt) …

Lees verder

Susanne Vuyk - Bloemenwinkel Niche

Susanne Vuyk - Bloemenwinkel Niche

Susanne Vuyk woont al ruim zes jaar in de Graaf Florisstraat maar de kans dat je haar hier overdag tegenkomt is niet zo groot. Buren en straatgenoten treft ze vooral in haar eigen winkel aan …

Lees verder (en krijg korting!)

Liesbeth Levy - Home Sweet Home

Liesbeth Levy - Home Sweet Home

Alhoewel het al bijna winter is denk ik nog vaak terug aan mijn zomervakantie. Op zich was er geen idyllischer plekje denkbaar dan onze camping hoog in de Italiaanse heuvels, grenzend aan een woest natuurgebied op een half uur van zee en een prachtig uitzicht over glooiende velden en een slaperig middeleeuws dorpje...  Lees verder

Het imago van de profeet

Jeroen - Het imago van de profeet

“Wees goed voor je moeder”, stond er afgelopen zomer in vette letters op een billboard bevestigd aan het elektriciteitshuisje op de kop van de Heemraadssingel bij de Beukelsdijk met daaronder “Profeet Mohammed” en daar weer onder “De Boodschapper”. “Duhh, wat een open deur  … Lees verder

Koken a la Flo - Picknick

Koken a la Flo - Picknick

Verslag, recepten en foto's van de laatste Koken a la Flo (toen het nog lekker weer was!) met als thema Picknick.

Lees verder

Op Stap met Indy - Het Paleis

Op Stap met Indy - Het Paleis

Jeroen en Indy lopen door de buurt en komen dit keer een wel zeer bijzondere wijkgenoot tegen.

Lees hier over de ontmoeting...

Burenborrel

Burenborrel

Worden we dagelijks overstelpt met akelig nieuws, oorlogen, orkanen, corruptie, liquidaties, allemaal nieuws waar je niet vrolijk van wordt, was er toch een lichtpuntje, "Nederlander is blij met buren", jawel...
Lees verder over Tony's burenborrel...

---
Audrey

Van de Veurzitter

Afgelopen zomer ging de voorstelling ‘We doen het wel zelf’ van de Rotterdamse theatergroep Wunderbaum op Oerol in premiere.

Zoals ze het zelf verwoorden: “Een muziektheatraal spektakel over het einde van de verzorgingsstaat en de glorende participatiesamenleving. Over en met burgers die het wel zelf willen/kunnen/moeten doen.”

Deze zomer ook startte op intiatief van de gemeente de pilot Huis van de Wijk Middelland. Heel kort samengevat: een netwerk van huiskamers van de wijk.

De buurthuizen en initiatieven bieden ieder vanuit hun eigen kracht en focus een uniek programma. Zo ook de Vereniging ter Bevordering, met en voor straatbewoners die het wel zelf kúnnen en wíllen doen. De meerwaarde van het netwerk van huiskamers zit in ‘m in de samenwerking en het delen van kennis, energie, plekken en mogelijkheden. Daarom onderzoeken we binnen deze pilot wat de huiskamers elkaar te bieden hebben. Op initiatief van Manuela heeft 88A tijdens de verbouwing van de Oostervant onderdak geboden aan de aanschuifmaaltijden van de Zorgvrijstaat, gericht op mensen die het wel zelf móeten doen. Tot wederzijds geluk, en er is nog veel meer te geven en te halen. Tijdens de eerstvolgende ALV die we ergens in november plannen horen we graag jullie ideeen hierover.

We doen het wel zelf … en … we doen het wel samen!

Hartelijke groet, Audrey

---

Colofon

De TeleGraafFloris nieuwsbrief, dé krant van de Graaf Florisstraat, komt vier keer per jaar uit: aan het begin van elk jaargetijde. De TeleGraafFloris is voor, van en door alle bewoners van de Graaf Florisstraat en omtrek.

Ook abonneren?
Abonneren is gratis en kan door je email via de website www.graafflorisstraat.nl in te vullen, rechtsboven.

Ook iets schrijven? 
Nieuws, vragen en reacties zijn welkom. Mail je bijdrage naar krant@graafflorisstraat.nl. Zet de tekst in het e-mailbericht en stuur eventuele foto’s apart mee, met een begrijpelijke naam.