Header

jaargang 9 - editie 3-1 - herfst 2014 - nieuwsbrief voor bewoners:via krant@graafflorisstraat.nl

herfstblad

Het herfstnummer, deel 1

Het was nog zomer toen de TelegraafFloris redactie bijeenkwam. Tijd om eens te kijken hoe goed we nu eigenlijk gelezen worden. Want dat kunnen we sinds kort tot op de kleinste details monitoren.

Tuurlijk, we schrijven de stukjes vooral voor de lol, oefenen onze pen, en hebben als amateur-journalist een mooi alibi om ongevraagd bij mensen binnen te vallen. Maar amateur-journalist of niet, uiteindelijk willen we gelezen worden, en het liefst zo veel mogelijk.

De resultaten vielen niet tegen maar toch vinden we dat het beter kan. Om het aantal lezers en leesmomenten omhoog te krijgen besloten we dit nummer op te splitsen en verspreid te versturen. Een verkleind formaat dus, net als bij ons broertje de Telegraafnietfloris.
Hierbij deel één, boordevol interessants. Als iedereen alles uitgelezen heeft volgt volgende week deel twee, minstens zo mooi! Veel leesplezier gewenst.

Peter

Komende Aktiviteiten

• Zaterdag 11 oktober (ja, morgen!) is de bekendmaking van de winnaar en aansluitende  uitreiking van de eerste Geveltuinen Award. Loop even langs om 17:00 in hoekpandje 88a.  

• Woensdag 15 oktober gaat kinderkookclub Flo weer van start met het 5e seizoen alweer. Kom je ook? Koken en proeven van 14:00 tot 17:00 uur, Graaf Florisstraat nr.88a. Koks welkom van 7 jaar en ouder, plaats voor maximaal 12 kids. Bijdrage voor het koken 6 Euro per kind.

• 7 november is het weer tijd voor Floriscoop, een nieuwe eetfilm: Hotel Splendide. Wil je een plek reserveren voor jou en je beste vrienden? Doe dat dan direct via een mail naar: floriscoop@graafflorisstraat.nl

Nummer 103 AB, probleemhuis of niet ?

Nummer 103 AB, probleemhuis of niet ?

Autovernielers? Een junkiehuis? Het gonst in de straat van de geruchten en vooroordelen over de bewoners van nummer 103. 
Jeroen nam polshoogte en maakte een schitterende rapportage over huis en bewoners Roland, Deborah en Erik.

Lees het hier.... 

Nieuwsflits

• Een prachtige foto van onze straat verscheen in Gers Magazine. Leuk ook om de meer dan 90 reacties op de foto op Facebook te lezen.

• Marc Eikelenboom geeft hoog op over zijn huis en straat in het AD van 3 oktober rubriek Wonen. 

• Kunstverkooppunt The Orange Factory sluit zijn deuren. Opheffingsuitverkoop tot die tijd. 

• 28 september was Burendag, in onze straat georganiseerd door MOB. Luuk en Franca schreven er een stukje over in de nieuwe TGF rubriek de Straatverbeteraar.

• De Rotterdamse band Halfwaystation hield een fotoshoot in onze straat voor de cover van hun nieuwe, nog uit te komen, album.

• Sind kort is er op doordeweekse dagen een garageverkoop in de Witte van Haemstedestraat.

• In September was de eerste Bruisende Bomenexcursie onder leiding van stadsecoloog Han van Hulzen. Jelmer de Boer schreef een verslag.

QoQo Massage Beukelsdijk

QoQo Massage Beukelsdijk

Temidden van alle najaarsdrukte was Femke toe aan een heel relaxed interview.
Ze ging langs bij QoQo Massage, vroeg alles wat we altijd al wilden weten en ging toen zelf de massagebank op.

Lees verder...

De Buurtverbeteraar: burendag met participatie

De Buurtverbeteraar: burendag met participatie

Luuk en Franca beginnen een rubriek over buurtverbeteraars en waar beter te beginnen dan op 28 september, bij Burendag?
Lees het eerste artikel uit deze reeks

Ratten, muizen, motten?

Ratten, muizen, motten?

Een week of wat geleden kregen we een brief in de bus waarin een rattencampagne werd aangekondigd. Ratten…altijd toch beetje nare beesten…
Tony bevraagt een medewerker van Stadsbeheer over deze campagne.
Lees hier zijn verslag.

Bruisende Bomenexcursie

Bruisende Bomenexcursie

Hoeveel weet jij eigenlijk over bomen? Dat de bomen in de Graaf Florisstraat platanen zijn weten de meeste bewoners nog wel maar hoe zit het verder in de buurt?

BuurtBruist organiseerde een heuse bomenexcursie en Jelmer schreef een verslag.

Colofon

De TeleGraafFloris nieuwsbrief, dé krant van de Graaf Florisstraat, komt vier keer per jaar uit: aan het begin van elk jaargetijde. De TeleGraafFloris is voor, van en door alle bewoners van de Graaf Florisstraat en omtrek.

Ook abonneren?
Abonneren is gratis en kan door je email via de website www.graafflorisstraat.nl door te geven.

Ook iets schrijven? 
Nieuws, vragen en reacties zijn welkom. Mail je bijdrage naar krant@graafflorisstraat.nl. Zet de tekst in het e-mailbericht en stuur eventuele foto’s apart mee, met een begrijpelijke naam.