telegraaffloris
jaargang 15 - editie 1 - voorjaar 2020 - nieuwsbrief voor bewoners:via krant@graafflorisstraat.nl
Op 14 februari zat ons Hoekpandje nog lekker vol. Normaal gesproken komt er niet veel volk opdagen bij een ALV, maar dit keer was het dringen voor een plekje.

De Vereniging Ter Bevordering bestond die dag precies 25 jaar en dat mocht gevierd worden! Onder het genot van taart eerden we de bewoners van de vijf adressen die al 25 jaar lid zijn en gingen we langs de hoogtepunten uit onze straatgeschiedenis.
Nu kunnen we daar alleen maar verlangend aan terugdenken en reikhalzend uitzien naar de tijd dat we weer mogen. Corona houdt ons binnen. Alles is anders. Maar niet getreurd.
taart-25
Het lenteweer komt eraan en – belangrijker nog – een nieuwe editie van uw straatkrant ligt kakelvers op uw digitale deurmat. Ondanks ‘corona’ zijn er berichten over nieuwe zaakjes in onze buurt (ja, nog open!), is er weer een kind geportretteerd, waaien er zomerjurken, wordt er gewandeld en ontmoet, is er dialoog en is er een mooie beschrijving van het pas geopende Wijkpaleis. En wie het woord corona niet meer kan horen, kan de geschiedenis in duiken over de naamgever van onze straat (let op: moord en doodslag!). Kortom: er blijft van alles te beleven in en om uw huis.

Ik wens de zieken onder ons van harte beterschap toe, en veel gezondheid voor u allen. Pas op uzelf en elkaar.

Nina – (de veurzitter van de vereniging)

Nieuwtjes

  • Op 4 maart is het nieuwe Wijkpaleis aan de Claes de Vriesestraat geopend. Lees hier een verslag.
  • Rogier van Beieren is op de jongste ALV aangetreden als nieuwe penningsmeester van de Vereniging Ter Bevordering.
  • Jeroen Beltman heeft na vier jaar en vele mooie stukken de redactie van de TelegraafFloris verlaten. Jeroen, nogmaals bedankt!
  • Goed nieuws op het groenvlak: de gemeente heeft hulp toegezegd bij de aanleg van zes nieuwe geveltuinen. Verder worden de plannen voor een nieuwe regentuin concreter. Lees er hier alles over.

Corona en Delfshaven

coronavirus2
Verschillende buurtorganisaties zijn aan de slag gegaan voor de getroffenen van de coronacrisis. Dat heeft geresulteerd in een centraal telefoonnummer: 010-7470022 en de website: DelfshavenHelpt.nl.

Noodoproep – Stichting La Boya

Noodoproep – Stichting La Boya
Trouwe lezers kennen onze markante straatgenoot Kees Koppenaal nog wel. Kees runt de stichting LaBoya en heeft een dringende oproep...

Bakehouse, de nieuwe wereldbakker in de buurt

Bakehouse, de nieuwe wereldbakker in de buurt
Eerder dit jaar sloot Marrakesh haar deuren, na jaren lang als vaste bakker voor de buurt te hebben gefungeerd. Dat was jammer, maar nu is er Bakehouse, even verderop. Marieke ging er langs...

Geveltuinen 2.0, Regentuinen 2.0 en het KPN kastje

Geveltuinen 2.0, Regentuinen 2.0 en het KPN kastje
Na de succesvolle aanleg van de eerste regentuin in 2019 wordt 2020 het jaar om door te pakken! Een update over de nieuwe plannen.

Wie was Graaf Floris nou eigenlijk?

Wie was Graaf Floris nou eigenlijk?
Jeroen van der Beek, de historicus van de straat, van wie we al lang en breed afscheid hebben genomen, en die eigenlijk al verhuisd is, hebben we gevraagd om in het kader van het 100-jarig bestaan van onze straat nog een laatste stuk te schrijven over de naamgever ervan. Dat heeft hij gedaan, met als resultaat een schitterende longread over deze founding father.

Nina – nieuwe solidariteit

Nina – Nieuwe solidariteit
Nina's column over homeschooling, het einde van een tijdperk en de lichtpuntjes die ze ziet...

Liesbeth – elegante bloemenjurk

opiniemensen_paarsig
Liesbeth's column met een terugblik naar haar zomervakantie, Corona en haar favoriete filosofen …

Dialoog – een ontmoeting met Liesbeth Levy

Dialoog – een ontmoeting met Liesbeth Levy
Liesbeth – kersvers gepromoveerde doctor in de filosofie – en Nina wandelen door het Essenburgpark en praten over dialoog, filosofie en de niet te vermijden crisis .…

Kids – Yuna

Kids – Yuna
Na Willem van Beijeren van 33b bezoekt Tony deze keer Yuna Slingerland van nummer 43.

Het Wijkpaleis

Het Wijkpaleis
Tony bezocht net als Aboutaleb de opening van het nieuwe Wijkpaleis aan de Claes de Vrieselaan en schreef een verslag...

Vinden wat je niet zoekt

Vinden wat je niet zoekt
Een grote reis maken. De boel de boel laten en er voor onbepaalde tijd op uittrekken. Daar droomt iedereen wel eens van.
Jelte en Marjolein doen het gewoon. Peter wist ze te interviewen, vlak voor hun vertrek…

Colofon
De TeleGraafFloris nieuwsbrief, dé krant van de Graaf Florisstraat, komt vier keer per jaar uit: aan het begin van elk jaargetijde. De TeleGraafFloris is voor, van en door alle bewoners van de Graaf Florisstraat en omtrek.

Abonneren?
Abonneren is gratis en kan door je email via de website in te vullen, rechtsboven.

Ook iets schrijven?
Nieuws, vragen en reacties zijn welkom. Mail je bijdrage naar krant@graafflorisstraat.nl. Zet de tekst in het e-mailbericht en stuur eventuele foto’s apart mee, met een begrijpelijke naam.
facebook