Header

jaargang 9 - editie 3-2 - herfst 2014 - nieuwsbrief voor bewoners:via krant@graafflorisstraat.nl

plataan

Het herfstnummer, deel 2

Het is volop herfst, het weer is prachtig, we wonen in een schitterende straat, in een bruisende stad. Een vers knisperende TelegraafFloris in de digitale brievenbus maakt het feest compleet!

Lees in deze aflevering over de Geveltuinen Award die vorige week voor het eerst uitgereikt is en het succesverhaal van een oer GraafFloris bedrijf, Cinema Culinair.
Lees het interview met ‘streetkid’ Franka, lees over het Curiosa winkeltje in de Middellandse Straat en over de bewoners van het Van Centre en hun verhalen.
Lees tenslotte de prachtige column van Liesbeth en lees, of bekijk, Gerard’s metagedicht over de stad.

Kortom, lees!

schoon-pandje

Van de Veurzitter: En schoon is het pandje weer!

Het zullen wel de herfstkriebels zijn geweest maar ineens kregen ze het op hun heupen. Hup de bezem door het pandje! Opruimen en weggooien wat niet meer nodig is. Een auto vol naar het milieupark. Wat een ‘space’ ineens weer.

Dit stimuleert natuurlijk. Meer ‘space’.... een wens zeker ook tijdens een toilet- bezoekje. De ruimte van dit kleinste kamertje van 88a is zo krap dat onze bezoekers hun kont er niet kunnen keren. Jelmer en Onno hebben na overleg met een loodgieter, een oplossing: we keren de pot. Dit levert enkele centimeters knieruimte op. Zelfs het plaatsen van een wasbakje lukt dan!

Ook in de keuken komt er meer bewegingsruimte. Robbert en Maayke regelen een nieuwe kast voor de potten en de pannen. En omdat we dan toch bezig zijn, vervangen we ook de oven.De deur valt letterlijk op de vloer bij openen. Wel heel beweeglijk dus maar inmiddels gewoon gevaarlijk. Goed bezig!

Dus: Heb je leuke plannen voor het winterseizoen om samen met straatgenoten uit te voeren, doen! Het pandje is er weer ‘winter’klaar voor!  

KvB

Nieuwtjes

• 20 oktober begint in onze straat en in heel Delfshaven het kentekenparkeren.

• 7 november is het weer tijd voor Floriscoop, een nieuwe eetfilm: Hotel Splendide. Wil je een plek reserveren voor jou en je beste vrienden? Doe dat dan direct via een mail naar: floriscoop@graafflorisstraat.nl

• vorige week verscheel deel één van de TelegraafFloris herfst-editie reeds. Heb je die gemist? Lees hem dan hier alsnog. Alle artikelen uit de TelegraafFloris kunnen trouwens altijd nog op de site van de straat gelezen worden.

Kids in the street: Franka

Kids in the street: Franka

Na al die jongens met hun sterke voetbalverhalen eindelijk weer eens een meisje, of is het al een jongedame…?

Ging Tony tot nu toe altijd bij de jongens thuis op bezoek, Franka kwam bij hem langs, zelfbewust en klaar voor het volgende interview in de serie “kids in the street”. 

Uitreiking Geveltuinen Award 2014

Uitreiking Geveltuinen Award 2014

Tijdens de gezellige borrel afgelopen zaterdag in 88A werd de Geveltuinen Award uitgereikt.

Lees hier wie de winnaars zijn en waarom zij gewonnen hebben.

Gerard Drosterij - een gedicht

Gerard Drosterij - een gedicht

Gerard schreef een gedicht over de stad en draagt het zelf voor. Een primeur: het eerste filmpje in de krant.

Lees of bekijk het hier

Liesbeth Levy - Parallelle werelden

Liesbeth Levy - Parallelle werelden

Liesbeth schrijft over de parallelle werelden en geeft quantumfysische duiding aan burengerucht van hotel Graaf Floris. 

Lees snel haar column 

Cinema Culinair

Cinema Culinair

Vanuit een origineel idee dat begon in het hoekpandje bij de filmclub Floriscoop is de eet- en drinkfilm in rap tempo stad en land aan het veroveren.

Lees hier over Cinema Culinair.

Van Centre verhalen

Van Centre verhalen

Op het kruispunt in de straat waar Orange Company en hoekpandje nr 22 huizen, zit het “Van Centre” zoals het bordje vertelt.
Zou dat ook een atelier of andere werkplek zijn? Melle (samen met Eva bewoner van het pand) weet te vertellen dat het ‘gewoon onze huiskamer’ betreft. Hoe zit het dan met dat bord? 

Lees verder

Is Hun Wereld ook onze kinderopvang?

Is Hun Wereld ook onze kinderopvang?

Is Hun Wereld een spookcrèche waar ze niets van kinderen afweten of een prima opvangmogelijkheid voor onze baby?

Wat doen die Hummers daar toch altijd?

De meeste straatgenoten hebben zo hun (voor)oordelen. Luuk wil er het zijn van weten, gaat er op bezoek en doet verslag.

Curiosa aan de Middellandstraat

Curiosa aan de Middellandstraat

Hij zit al meer dan 50 jaar in het vak. Aan de Middellandse Straat op nummer 16 is hij begonnen met een winkeltje in 2e hands spulletjes, curiosa en antiek.

Lees Jeroen's bezoek aan het winkeltje en zijn gesprek met meneer Van der Klift.

Colofon

De TeleGraafFloris nieuwsbrief, dé krant van de Graaf Florisstraat, komt vier keer per jaar uit: aan het begin van elk jaargetijde. De TeleGraafFloris is voor, van en door alle bewoners van de Graaf Florisstraat en omtrek.

Ook abonneren?
Abonneren is gratis en kan door je email via de website www.graafflorisstraat.nl door te geven.

Ook iets schrijven? 
Nieuws, vragen en reacties zijn welkom. Mail je bijdrage naar krant@graafflorisstraat.nl. Zet de tekst in het e-mailbericht en stuur eventuele foto’s apart mee, met een begrijpelijke naam.