Koken à la Flo – Helloween

door • 16 december 2015 • Culinair, Kinderen

Koken in het thema Halloween: daar zijn al meerdere recepten van terug te vinden op deze site. Handig! Wij hebben ze gerecycled voor onze nieuwe lichting koks. Zie hieronder een foto verslag.

Hagedissen ogen, terwijl de eitjes koken worden de augurkjes in flinter dunne stukjes gesneden.

Hagedissen ogen, terwijl de eitjes koken worden de augurkjes in flinter dunne stukjes gesneden.

Heksenvingers, kneden, zeven..

Heksenvingers, kneden, zeven..

 

 Pompoensoep is vooral heel veel snijwerk!

Pompoensoep is vooral heel veel snijwerk!

Pompoensoep

De pompoensoep is wel volgens nieuw recept, uit de keuken van Daniela. “Beetje veel gember” vonden de meeste kinderen. Was raspen maar iets minder leuk.

Ingrediënten voor 12-16 personen

  • 2 hokaido pompoen (2KG)
  • 2-4 sjalotten
  • Bouillon (kippen of groenten)
  • 120gr boter
  • Citroengras
  • Gember
  • 1-2 limoen
  • Wortel
  • curry poeder
  • kruidnagel
  • nootmuskaat
  • zout
  • suiker

Bereidingswijze

  1. Sjalotten en pompoen in de boter aanbraden, citroengras, gember, curry poeder en kruidnagel erdoor roeren.
  2. Bouillon erbij gieten, breng op smaak met zout, suiker, limoensap en nootmuskaat.
  3. De soep zonder deksel op middelhoog vuur ongeveer 15 minuten laten sudderen, dan pureren of door een zeef halen.
  4. De rest van de boter door de soep roeren en bestrooien met koriander. Niet te heet opdienen.
Heksenvingers, hier komen ze net uit de oven

Heksenvingers, hier komen ze net uit de oven

Mummies, Stukje deeg snijden, worstje pakken, wikkelen...

Mummies, Stukje deeg snijden, worstje pakken, wikkelen…

dit ging echt supersnel!

dit ging echt supersnel!

 

 

 

 

 

 

Wat waren die mummies populair! De laatste twee zijn in heel veel stukjes verdeeld.

Wat waren die mummies populair! De laatste twee zijn in heel veel stukjes verdeeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recente artikelen van Petra Holland (alle artikelen)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.