telegraaffloris
jaargang 18 - editie 3 - herfst 2023 - nieuwsbrief voor bewoners:via krant@graafflorisstraat.nl
Beste lezers!

Ping – de herfsteditie van de TelegraafFloris!

Na de papieren eeuwkrant nu weer gewoon de digitale editie – zoals u gewend bent – met de artikelen die u van ons gewend bent: Vanouds, Liesbeth, Kids, maar ook een terugblik op het Eeuwfeest, Halloween 2023, de start van Samen Slim Rijden en een heleboel artikelen uit de vorige krant en een Ridderverklaring...

Veel leesplezier!

Peter
herfstblad

Terugblik Eeuwfeest

Terugblik Eeuwfeest
Het Eeuwfeest op 17 juni 2023 was ter ere van 100 jaar Graaf Florisstraat. Én ter ere van al die mooie bewoners uit de buurt: leden, niet-leden en oud-leden van de vereniging Ter Bevordering. Een terugblik in een aantal delen en heel veel foto's!

Samen Slim Rijden Middelland van start!

Samen Slim Rijden Middelland van start!
Na een jaar lang mogelijkheden verkennen en buurtgenoten enthousiasmeren is het nu zover: we zijn gaan rijden! Vrijdag 27 oktober was de feestelijke start van het buurtinitiatief ‘Samen Slim Rijden Middelland’...

Johanna en Willem Smouters: Herinneringen van nummer 23

Johanna en Willem Smouters: Herinneringen van nummer 23
In 2020 ontving de redactie een bericht vanuit Calgary, Canada, van Johanna Peetoom-Smouters, de dochter van voormalig groente- en fruitman Smouters op nummer 23 waar zij in 1934 geboren is. In dit artikel leest u haar memoires over die tijd in de straat en twee verhalen uit WOII van haar broer Willem (Bill).

Kids: Phillippe

Kids: Philippe
Zo, dat is een tijd geleden zeg! U was toch niet bang dat de kinderen 'op' waren? Wie tijdens de Halloween optocht met heel veel spoken en griezels naar buiten keek, moet gedacht hebben…die Tony kan nog jaren vooruit. En dat klopt! Deze week is het de beurt aan Phillipe van nummer 42...

Liesbeth Levy – Waar ligt Jeruzalem?

In plaats van haar column plaatst Liesbeth deze keer een treffend gedicht van Willem Wilmink...

Koken à la Flo Halloween 2023!

Koken à la Flo Halloween 2023!
Er hadden zich heel wat griezels verzameld op 31 oktober in het hoekpandje! Van alles liep er rond: vampiers, dracula’s, allerhande spookjes en andere bloederige figuren.
Naast het griezelige hadden zij nog een ding gemeen: allen hielden van bloederige pizza…

Ridderverklaring Nina en Paul

Ridderverklaring Nina en Paul
Een unicum in de geschiedenis van de straat: de Graaf himself keerde terug uit den ruste om twee straatgenoten op ludieke wijze te eren ...

Digitale Eeuwkrant

Bewoners van de straat en omgeving kan het niet ontgaan zijn: de papieren editie van de TelegraafFloris die eenmalig ter ere van het 100-jarige bestaan gemaakt is.
Een aantal artikelen uit deze editie hebben we nu ook online geplaatst, voor diegenen die inmidddels liever van scherm lezen of die in juni per ongeluk toch nog een artikel overgeslagen hebben....
Carine Hooykaas exposeert samen met kunstenaars Desiré Haverkamp en Marjoke Schulten in Expositie De Assembleurs in galerieWind aan de Prins Hendrikkade 123h – 124a op Noordereiland.

De tentoonstelling is tot 3 december te bezoeken. Carine is 5 november, 19 november en 3 december aanwezig van 13.00 tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom!

Colofon
De TeleGraafFloris nieuwsbrief, dé krant van de Graaf Florisstraat, komt vier keer per jaar uit: aan het begin van elk jaargetijde. De TeleGraafFloris is voor, van en door alle bewoners van de Graaf Florisstraat en omtrek.

Abonneren?
Abonneren is gratis en kan door je email via de website in te vullen, rechtsboven.

Ook iets schrijven?
Nieuws, vragen en reacties zijn welkom. Mail je bijdrage naar krant@graafflorisstraat.nl. Zet de tekst in het e-mailbericht en stuur eventuele foto’s apart mee, met een begrijpelijke naam.
facebook