Oud bewoners: Corry van Santen

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Corrie van Santen en ik heb, lang geleden, in de Graaf Florisstraat gewoond.

Vandaag liep ik door jullie straat, oude herinneringen ophalend. Ik was 9 toen wij op nummer 94a kwamen wonen en werd in de derde klas van de Oranje Nassauschool geplaatst.

Al snel kreeg ik een vriendin in de buurt; Bea Fontein woonde op nummer 108b. Zij zat bij mij in de klas. De volgende vriendin was Charlotte Winter van 107. Zij had nog 2 broers, waarvan er 1 zowat bij ons kwam inwonen. Hij raakte bevriend met mijn broer en vond het bij ons waarschijnlijk heel gezellig. Met hem en zijn vrouw, ook uit de Graaf Florisstraat heb ik nog steeds af en toe contact.

Onze huisarts was Roels en ik heb gezien dat hij hier nog steeds zit. Ook de familie Wichers (of Wiggers) woont er nog. Die had ook een dochter die bij mij in de klas zat. Na de Oranje Nassauschool ging ik naar de huishoudschool in de straat, nu een Chinees centrum zag ik.

Jullie zien dat mijn hele wereld zich in die straat en de directe omgeving afspeelde. De Heemraadsingel was onze favoriete speelplek. Al was het niet zo’n leuke reden dat ik door de straat liep (moest mijn kat laten inslapen bij de dierenarts-associatie op de hoek van het Henergouwerplein), ik heb toch even genoten van al die oude gedachten die weer boven kwamen drijven.

Helaas werd de zeer hoge trap op nr. 94 mijn moeder een beetje te veel en verhuisden wij naar de ’s Gravendijkwal, een huis met een lift. Al met al heb ik leuke jaren doorgebracht in de straat (1967 – 1974).

Ik vind het een heel leuk idee om een website van één bepaalde straat op te zetten en ik kom zeker nog eens kijken.

Corrie van Santen

Comments are closed.