17-18 juni 2023: Eeuwfeest!

door • 24 december 2022 • Festiviteiten, Geschiedenis, Vereniging

De voorbereidingen zijn van start gegaan voor het Eeuwfeest: 100 jaar Graaf Florisstraat. Noteer vast in de agenda: zaterdag 17 juni 2023. En (onder voorbehoud) een afsluiting op zondag 18 juni ’23. We markeren dat onze markante straat 100 jaar bestaat en bruist van de activiteiten. We kijken terug en we kijken vooruit naar wat de komende eeuw in petto heeft.

Het programma staat in grote lijnen; er is nog ruimte voor inbreng. We rekenen op jullie, lezers, als helpers om de dag tot een succes te maken. Want alleen samen kunnen we er met en voor de buurt een onvergetelijk feest van maken. Wat staat er op het programma? En bij welk onderdeel zou JIJ willen helpen? Geef je op voor één of meer van de onderdelen via: eeuwfeestgf@gmail.com of kom naar de volgende voorbereidende meeting in het Hoekpandje, op maandag 16 januari, om 20:00 uur.

Concept programma

Op het ideeënlijst staan meerdere onderdelen. Voor zaterdag 17 juni denken we aan: oudhollandse kinderspelletjes, 100 meter hardloopwedstrijd, lezingen, filosofisch café, theater, rondleiding met verhalen uit de straat, silent disco, open podium met muziek, (school)plein bios in de avond. En als het lukt hopen we zondag 18 juni af te sluiten met een straatontbijt. Ook willen we zorgen dat er hapjes en drankjes te koop zijn, voor de feestelijke stemming.

Vrijwilligers nodig

Om dit alles mogelijk te maken hebben we vrijwilligers nodig in verschillende categorieën. We horen graag waar jij goed in bent en wat je leuk vindt om (een paar uurtjes) te doen.

1. Creatieve geesten en handen die in aanloop naar het eeuwfeest in de maanden ervoor helpen bij de aankleding van de straat:

  • vlaggetjes-slingers maken in het Wijkpaleis,
  • foto’s uit het archief zoeken voor raambekleding;
  • eventuele andere suggesties.

2. Vrijwilligers die willen assisteren op de dag zelf bij de georganiseerde activiteiten (kinderspellen, hardloopwedstrijd, (kinder)disco, etc.)

3. Aanpakkers die helpen bij het opbouwen en weer afbreken van stands, partytenten, route omleiding, etc op de dag zelf

4. Doeners die die de bar willen bemensen; koks; helpen schoonmaken; (verkeers)regelaars

5. Schrijvers en ontwerpers voor folders, communicatie uitingen, uitnodigingen etc.

Doe je mee? Geef je op bij: eeuwfeestgf@gmail.com.

Nina Huygen
Laatste berichten van Nina Huygen (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.