Oud bewoners: Willem Dekker

Hallo bewoners van de Graaf Florisstraat!!

‘n Beetje surfende over ‘t net kwam ik jullie site tegen en een soort van nostalgisch gevoel maakte zich van mij meester. Wat een geweldig initiatief van van jullie! Ik mag mij ook scharen onder de oud bewoners van de Florisstraat zoals wij die in die tijd pleegde te noemen in de familie.

De Fam Dekker die op 29a gewoond hebben was maar liefst 8 personen groot, die woonden allemaal op de bovenste verdieping!! Mijn naam is Willem Dekker en ben nummer 5 in de rij, dus een na de jongste en ben al bijna 50 jaar!! We zijn nog allemaal in leven op mijn lieve moeder na.

De herinneringen gaan wel wat jaartjes terug, wij kwamen er wonen toen ik drie of vier jaar was, dus heb ik daar n heel groot gedeelte van mijn jeugd doorgebracht, de data ben ik helaas ‘n beetje kwijt. Ik heb er gewoond tot mijn 19e jaar, toen zijn we verhuisd naar de Frank van Borselenstraat een zijstraat van de Beatrijsstraat. Mijn vrienden die ik daar gemaakt hebt heb ik nog steeds n.l de Fam Latooy die woonde op nr 6 a of b, er woont nog steeds ‘n Jan Latooy, de oudste, in de straat…

Het was destijds een straat (of nog) met alle voorzieningen die je nodig had “Melkboer Van Loon” bij ons aan de overkant, daarnaast Wijnhandel Vervat, ‘n boekenhandel en een van Meer & Schoep en dan een Spar supermarktje.

Afijn er is teveel om op te noemen, op de vraag of de bomen (plantanen) er al heel lang staan kan ik met ja beantwoorden, ze moeten er al zeker 40 jaar staan of nog langer!!
Misschien kan ik nog wel fotootjes opduikelen bij mijn vader van de “Florisstraat” ik zie nog wel.

Willem Dekker

Comments are closed.