Luuks hoekje a-politiek

door • 11 oktober 2013 • Opinie

Luuk fotoLicht melancholisch aten de deelraadsleden een broodje in de pauze van de laatste begrotingsbehandeling, die voor 2014, van Delfshaven. Bij de gemeenteraadsverkiezingen zal de deelgemeente worden vervangen door een stadskwartier en die gaat niet langer over haar eigen begroting. Sowieso zal het gros van de raadsleden, waaronder ondergetekende, waarschijnlijk niet langer volksvertegenwoordiger zijn na 3 maart.

Voor u lijken de verkiezingen misschien nog een hele tijd weg, maar in de politiek zijn de voorbereidingen al lang begonnen. Verschillende partijen zoeken al kandidaat-gemeenteraadsleden en houden referenda voor het lijsttrekkerschap. Voor mijn partij ging ik de deuren langs om te peilen wat er leefde. Wat zouden wij volgens kiezers hier in de wijk moeten aanpakken? Met mijn collega’s deed ik, in nogal opvallende jassen, ook de Graaf Florisstraat aan. Verregaande conclusies durf ik niet te verbinden aan mijn huis-aan-huistochtje. Wel opvallend is dat ook de linkse kiezer zich zorgen maakt over veiligheid.

Ook was er iemand die zich nogal druk maakte over hondenpoep. Het is hoe dan ook leuk om eens wat meningen te verzamelen. Geen onvertogen woord, al heeft niet iedereen in de Graaf Florisstraat tijd voor een praatje over politiek. Misschien wel de mooiste afwijzing kwam door een intercom: “Sorry. Wij zijn VVD-ers en wij hebben het druk!”

Volg Luuk

Luuk van der Meer

Luuk van der Meer schrijft al sinds 2010 voor de TeleGraafFloris.
Deze geboren en getogen Groninger woont al zeven jaar op een zonnige plaats midden in de Graaf Florisstraat. Hij is politiek actief en werkzaam in politiek Den Haag, maar werkt ook mee aan een groener Rotterdam. Hij heeft een vriendin en drie kinderen.
Zit graag op zijn dak, maar ook op zijn stoep.
Volg Luuk

Latest posts by Luuk van der Meer (see all)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.