Luuk’s kersttip – Een Adoptieboom

door • 17 december 2016 • Opinie

Menig Hollander zal de rest van de wereld een rotzorg zijn als hij zich tegoed doet aan zijn kerstkalkoen, bubbels en oliebollen. Anderen voelen zich bezwaard om deel te nemen aan het massaal ontwortelen van naaldbomen in een seizoen dat de CO2-uitstoot toch al tot een hoogtepunt stijgt. Toch is ook voor hen een plastic nepboom maar een matig surrogaat. Het harde plastic is tenslotte een aardolieproduct dat niet op kan tegen een levend wezen met een kluit. Ook voor echte dennengeur heb je een echte boom nodig.

Het is niet verplicht om de boom in het nieuwe jaar op de brandstapel te gooien of aan de Roteb mee te geven. Een adoptieboom biedt uitkomst. Hij gaat na geleverde diensten weer de grond in bij de kweker. Dezelfde boom wordt elf maanden later weer uitgegraven. Zelf halen we al twee jaar onze boom bij de gezellige plantenwinkel STEK in de Nieuwe Binnenweg, maar Uit je Eigen Stad iets verderop biedt ook nog grotere bomen. Mijn oudste dochter verzon de naam Danny voor het sparretje. Bij STEK vonden ze het toen een mooie originele naam. De adoptieboom is superpopulair geworden. De naam Danny ook gezien dit artikel in de Amsterdamse krant.

Volg Luuk

Luuk van der Meer

Luuk van der Meer schrijft al sinds 2010 voor de TeleGraafFloris.
Deze geboren en getogen Groninger woont al zeven jaar op een zonnige plaats midden in de Graaf Florisstraat. Hij is politiek actief en werkzaam in politiek Den Haag, maar werkt ook mee aan een groener Rotterdam. Hij heeft een vriendin en drie kinderen.
Zit graag op zijn dak, maar ook op zijn stoep.
Volg Luuk

Latest posts by Luuk van der Meer (see all)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.