Koken à la Flo

door • 26 oktober 2019 • Culinair, Kinderen

Zondagmiddag 29 september gingen de kleine chefs uit de Graaf Florisstraat aan de slag om hapjes voor de ‘Einde-van-de-zomer-borrel’ te maken.

Dit keer waren Yuna (7 jaar), Tein (bijna 6) en zijn vriendje Djurre, Pepijn en Phileine (8 en 6) Boris (6, nieuw in de straat) en Sam (7) van de partij. Yin (3), het kleine zusje van Tein wilde eigenlijk wel weten wat haar grote broer daar aan het uitspoken was in het Hoekpandje, dus we hadden er nog een paar helpende handen bij. Inclusief die van hun moeder Thao.

Het Flo-team werd fantastisch ondersteund door Finn (15, grote broer van Yuna) en Ines (18, grote zus van Sam). En dus ook nog Thao. Het liep daardoor op rolletjes.
En ja, rolletjes was toevallig ook wat we maakten! Wraps, gevuld met zalm/roomkaas/avocado/dille. En met kaas/komkommer/kalkoenfilet.
Pompoensoep. En groenten met een dipje.

Buiten striemde het op de ramen, maar binnen was het zonnig en gezellig. Laat die herfst nu maar komen! 

Nina Huygen

Nina woont sinds 2010 in de Graaf Florisstraat, samen met Arjan – die er al vanaf 1996 woont. Samen hebben ze zoon Sam en daarnaast is ze bonusmoeder van Jasper en Ines. Daarvoor woonde ze 20 jaar in Amsterdam, waar ze ook studeerde. Van de overstap naar 010 heeft ze nooit spijt gehad. Wonen in de leukste straat van Rotterdam helpt daar natuurlijk bij.

Toen ze jong was dacht ze aan een carrière in de diplomatieke dienst of een baan als oorlogscorrespondent. Maar het leven loopt nu eenmaal anders dan gepland… Ze is leidinggevende bij de rijksoverheid. Diplomaat is ze niet geworden, maar wel de voorzitter van de straatvereniging Ter Bevordering. Geen wereldtoneel, maar burencontact. Net zo belangrijk! En correspondent is ze ook alsnog geworden: voor de TelegraafFloris. In de frontlinie van het allerlokaalste nieuws.
Nina Huygen

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.