FeestWeek Middelland 11 t/m 19 mei 2024

door • 6 april 2024 • Festiviteiten, Vereniging

Met het organiseren van een FeestWeek wil Huize Middelland de buurtbewoners een mooie beleving bieden, en tegelijk ook de waarde van Huize Middelland voor de wijk versterken.

Elke dag zijn er verschillende feestactiviteiten in één van de 14 plekken die samen het Huize Middelland vormen (het gedecentraliseerde Huis van de Wijk). De volgende vijf thema’s staan centraal tijdens de FeestWeek: film, eten, groen, kunst/creatief en muziek. Een gevarieerd aanbod waar alle bewoners uit Middelland iets van hun gading kunnen vinden om aan deel te nemen: jong en oud, vitaal en kwetsbaar, creatief en sportief. Aan het programma wordt nog gesleuteld, maar we geven vast een sneak-preview van wat er die week allemaal te doen is.

Op woensdag 15 mei organiseert Nina een filosofisch vraaggesprek met Gerard Drosterij in het Hoekpandje. Zij interviewt hem over zijn recent verschenen boek Werelddenkers – een nieuwe geschiedenis van de filosofie, tot aan Descartes, dat hij samen met Bob van Geffen schreef over de doorwerking van de ideeën van filosofen in hedendaagse opvattingen over ethiek, politiek en religie. Kom luisteren en discussieer daarna mee over de filosofie als noodzaak voor iedereen die serieus wil nadenken over de huidige maatschappelijke uitdagingen.

Vrijdag 17 mei komt er, met medewerking van de Harbour International School in de Graaf Florisstraat, een Middelland-versie van de Pleinbios: de Schoolplein-bios. Lekker samen in de open lucht een film kijken als het donker is. Met een headset op, zodat de omwonenden geen geluidsoverlast hebben. Welke film het wordt is nog een verrassing. En vooraf samen eten in het thema van de film in ons eigen Hoekpandje.

De week wordt spetterend afgesloten op zaterdag 18 mei met het inmiddels legendarische Middelland Festival in het Branco park. Van ’s ochtends tot in de avond: een overvol programma van en voor de wijk. Spelletjes, schminken en springkussens voor de kids. Bandjes, bier en barra’s voor de volwassenen. En nog veel meer tofs, zoals een modeshow, skaten, kledingbeurs, je eigen spel maken, op safari in de Spoortuin, …

Het festival dat al jaren wordt georganiseerd door Robert Jager, uit onze wijk, samen met zijn leerlingen. Dit jaar slaan we de handen ineen. En hebben we de FeestWeek om het festival van Robert heen georganiseerd. Zo versterken we elkaar.

Na die week ken je nog meer leuke plekken en heb je nog meer buurtbewoners leren kennen!

Nina Huygen

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.