René loopt marathon voor het hospice

door • 6 april 2024 • Bewoners

Buurtgenoot René Dagevos (Persijnstraat) is sinds 4 jaar vrijwilliger in Hospice de vier vogels.  Hij kwam er mee in aanraking via straatgenoot Katja Meertens (schrijfster van het boek ‘De meeste mensen gaan hier dood’) en voelde dat hij er iets te brengen en iets te halen had. Dat bleek een goede intuïtie. In het hospice leert hij veel over hoe de mens zich ontwikkelt in die laatste levensfase, en daarmee ook steeds meer hoe hij zichzelf tot die onbekende fase verhoudt. Hij ervaart zijn bijdrage aan het hospice, aan het verzorgen van de bewoners, maar ook aan het huishouden, als ‘er 100 % voor de ander kunnen zijn’.

De fascinatie voor ‘het onbekende’ blijkt een terugkerend thema voor René. Als coach begeleidt hij mensen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling waarbij hij ook steeds weer zijn cliënten stimuleert om de eigen diepere lagen te verkennen, deze aan het licht te brengen en dan vooral: er iets mee te doen. Dat is de Zeeuw in hem; boter bij de vis. En ook een beetje de Rotterdammer: niet lullen maar poetsen.

Dat omzetten van droom naar daad is hem zelf niet vreemd: René rent dit jaar zijn zevende marathon, de vierde in Rotterdam. Een marathon rennen is voor hem steeds weer jezelf in het onbekende storten, want je weet niet echt waar je aan begint en hoe het zal gaan. Het is namelijk eigenlijk te ver. Hoe ga je die laatste kilometers volbrengen? Ook dat is steeds weer een ontdekking van de diepere bronnen in jezelf.

En dit jaar loopt René voor een goed doel: het Hospice de vier vogels. Het hospice heeft dringend nieuwe tablets en toebehoren nodig, waarmee bewoners bijvoorbeeld gemakkelijker met hun familie en vrienden thuis kunnen communiceren. Het is voor de financiering daarvan afhankelijk van giften, en René heeft daar een mooie vorm voor gevonden. Hij rent in een door Run2day gesponsord T-Shirt, met het logo van het hospice groot op zijn rug, en hoopt voldoende geld binnen te halen zodat elke kamer over goede apparatuur kan beschikken.

Ben je geïnspireerd en wil je René steunen in zijn initiatief? Dan kun je dat doen via deze link: https://whydonate.com/nl/fundraising/rene-rent-voor-hospice-de-vier-vogels

En mocht je langs de zijkant staan en René langs zien rennen (herkenbaar dus aan zijn shirt!) moedig hem dan aan. Hij geeft aan dat dat hem geweldig helpt! Zeker in die laatste kilometers.

Wil je meer weten over hospice de vier vogels? Kijk op de website https://hospicedeviervogels.nl/

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.