Wie is dit dier?

door • 6 april 2024 • Bewoners

Dickens

Niet doen, nooit doen, weet je wel waar je aan begint, op ons hoef je niet te rekenen hoor, je zal het zelf moeten regelen, succes ermee! Dat was een greep uit onze reacties toen onze (stief)dochter Bobby aankondigde een hond te willen hebben. Dat wilde ze natuurlijk al jaren maar nu werd het ineens concreet, het moest en zou gebeuren. En wij, Karin en Tony, bleven maar tegenstribbelen, wat langzaam overging in meestribbelen, vervolgens krachteloos stribbelen en tenslotte gingen we krakend door de knieen. Dus het hondje werd gehaald helemaal in Hilversum, nota bene door mij gefaciliteerd 😉, oh wat schattig, welke gaat het worden uit het nest, moeilijk kiezen, allemaal hadden ze 2 oren, flink neusje en 4 pootjes. Die moet het worden, welke, ze lijken als 2 druppels water op elkaar, die daar, oh ja, die?
Zo ging dat, hondje inpakken tegen de kou, hij werd Dickens gedoopt en op naar Rotterdam terug. 

Zo, hoe ga ja dat nou doen Bob, met werk en studie? Vooruit, 1 dagje mag hij wel bij ons…u raadt het al, dat ene dagje werden er 2, soms 3 en inmiddels hebben we een vorm van co- ouderschap bereikt sinds Bobby in Amsterdam woont en werkt. 

Het zonnetje in huis

Inmiddels is Dickens al weer bijna 5 jaar en is hij een vaste huisgenoot geworden en is hij het zonnetje in huis, meestal, niet altijd, want luisteren is niet zijn sterkste kant. Maar ja, de communicatie gaat sowieso van kwaad tot erger, op een gegeven moment merk je dat je tegen dat hondenbeestje gaat praten, vervolgens ga je hem ook vragen stellen, lekker geslapen Dick, lekker gegeten Dick? en inmiddels ben ik al zo diep gezakt dat ik zelf de antwoorden op die vragen ga geven….’jajaja…best lekker geslapen, al had ik last van muggen, kan je daar wat aan doen?’ Komt voor elkaar Dick…zo gaat dat 😄. Nog erger is het dat we hem missen als hij weer in Amsterdam is, dus mensen, als je me door de straat ziet scharrelen op weg naar het hondentoilet aan de Heemraadssingel, bedenk dan….niet aan beginnen, nooit doen….of toch…..een deeltijd hond(je), wel leuk hoor 🫣.

Zo, dat was Dickens….wie durft zijn of haar huisdier, poes, hond, cavia, parkiet, krokodil een plekje te geven in onze prachtige straatkrant?  Doen, ze verdienen het!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.