Zomer 1957

door • 7 juli 2014 • Geschiedenis, Kunst

_DSC1018

Naast de schitterende interviews die Jeroen van der Beek maakt met de oudere bewoners in onze straat in de rubriek Van Ouds maakt hij zo nu en dan ook schilderijen van onze straat. Hier een impressie uit de Zomer van 1957. Onderstaand zijn complete reeks totnutoe, schilderijen van de straat uit  1880, 1925 en 1957.

(Klik erop om ze te vergroten. Klik dan rechtsboven voor maximale grootte)

Jeroen van der Beek

Na in vele steden in binnen- en buitenland gewoond te hebben is Jeroen in 2004 in de Graaf Florisstraat komen wonen. Hij is beeldend kunstenaar en geeft daarnaast schilderworkshops in zijn huis in Frankrijk en rondleidingen in diverse musea. Jeroen is naast vele andere zaken vooral geïnteresseerd in geschiedenis. Voor de TelegraafFloris heeft hij zich o.a. verdiept in de Jodenvervolging in onze straat tijdens WO2.
Sinds 2010 schrijft hij voor deze krant.
Jeroen van der Beek

Latest posts by Jeroen van der Beek (see all)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.