Verstand van bomen?

door • 7 juli 2014 • Groen, Nieuws

Wat is spannender, gluren bij de buren of gluren bij de vogels? Of was het gewoon een hoogtestage van een veelbelovend wielrenner?
Nee hoor, het was weer tijd voor een onderhoudsbeurt aan onze prachtige platanen. Een klus voor echte mannen, nou ja, in ieder geval mannen zonder hoogtevrees. Want ik geef het je te doen, zo’n klein bakkie een flink eind boven die harde stoeptegels. “Ja, in opdracht van Gemeentewerken, sorry Stadsbeheer, snoeien we de bomen aan de gevelkant”, zo meldden de hoogvliegers, gewapend met grote gemotoriseerde zagen.
“Maar”, probeerde ik, “veel mensen vinden of denken dat die bomen niet goed gesnoeid worden, want in het middenstuk gebeurt niks en dan groeien die bomen zo scheef dat het lijkt of ze gaan omvallen”. “Jaja”, de bomenman glimlachte wat meewarig, “wij krijgen vaak kritiek…uh,nou nee..feedback.., maar geloof me, die bomen compenseren echt helemaal zelf de scheefgroei met hun eigen wortels, dus die bomen gaan nooit van zijn leven omvallen, echt niet, en in het midden halen we wel de dode takken en rare uitgroeisels weg. Ach meneer, het is met bomen net als met voetbal…iedereen denkt dat hij er heel veel verstand van heeft, maar wat denkt u, is dat zo?”
Het lag natuurlijk op mijn lippen de bomenman te verrassen met de mededeling, dat ik heel veel verstand heb van voetbal….of toch meer verstand van bomen, ze staan in ieder geval elke dag op dezelfde plek, kan je van voetballers niet zeggen, dat blijkt deze weken elke keer weer..!

 

 

bomen2

bomen3

 

 

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.