De Wijkagent

door • 2 november 2019 • Bewoners, Kinderen

Wie nog het idee heeft dat  de wijkagent een politieagent is die het laatste jaar voor zijn pensioen relaxed door de wijk mag fietsen en af en toe een oud vrouwtje helpt bij het over steken, zit er wel heel erg ver naast. De Wijkagent is inmiddels een functie waar de meeste mensen wel een beeld bij hebben, maar vaak een beeld wat niet past bij de huidige tijd. Maar wat doet die wijkagent dan eigenlijk en wie is eigenlijk onze wijkagent? Zelf hadden ze het initiatief genomen voor een gesprek door een keer binnen te stappen in ons hoekpandje. Wat blijkt, Middelland heeft zelfs drie wijkagenten, en dat is niet zo gek bij zo’n groot en dynamisch gebied als Middelland/Nieuwe Westen. Je kan dat trouwens heel goed op internet nazoeken, type in: wijkagent, postcode en van heel Rotterdam kan je zien wie de wijkagent is voor welke wijk. Heel goed geregeld en heel inzichtelijk.

Van de 3 wijkagenten, Ben Bloemendal, Peter Oorebeek en Miriam Fitsch, die helaas ontbreekt op de foto, is met name Ben Bloemendal onze man. Miriam Fitsch en Peter Oorebeek doen het meer zuidelijke deel van het werkgebied, maar in geval van nood zullen ze ook ongetwijfeld hier te zien zijn.

Onze Wijkagent

Op de foto zien we Ben (links, de grootste jawel 🙂 en Peter. Niet bepaald wijkagenten vlak voor hun pensioen maar stoere gasten, die wat kunnen afdwingen, en dat is wel nodig ook, want er gebeurt nogal wat in onze wijk. Lees de krant er maar op na. De wijkagent is dus een ervaren politieagent, die samen met collega’s van het basisteam, zoals surveillanten en rechercheurs werken aan een veilige wijk door handhaving en opsporing. Alles wat te maken heeft met openbare orde en veiligheid, dat is het brede werkgebied van de wijkagent. Hij kent veel bewoners en ondernemers, is vaak bemiddelaar of verwijzer bij burenruzies en sociale problematiek en is de regisseur bij grotere acties en projecten, bv bij het opsporen van illegale of erger nog criminele praktijken. Daarvoor gaan ze zaak voor zaak langs, voeren controles uit samen met de gemeente en belastingdienst, gaan in gesprek met verhuurders, dit alles om te zorgen voor een ‘schoon’ en eerlijk bedrijfsaanbod. Tegengaan van drugsoverlast is uiteraard een belangrijk thema, want onze wijk is aanzienlijk vooruitgegaan als het gaat om drugsoverlast, maar het blijft een kwetsbare wijk.

Daarbij kwam in ons gesprek ook de verbouwing van Hotel Floris aan de orde, een Hotel wat heel slecht bekend stond bij de politie, zie ook vorige afleveringen van de TelegraafFloris. In de nieuwe opzet is geen plaats ingeruimd voor een receptie of portier en dat kan leiden tot overlast. Als dat het geval is, kan dat gemeld worden bij onze wijkagent die daar ongetwijfeld mee aan de slag gaat. 

Hoe kom je in contact?

Bij spoed bel 112, maar heeft het geen spoed, dan bel je 0900-8844. Om rechtstreeks in contact te komen met Ben Bloemendal (let op: met één a, anders kom je terecht bij een collega van Ben in Oost- Groningen) kan je hem een mail sturen, ben.bloemendal@politie.nl of je gaat naar de website van de ‘wijkagent’, vul onze postcode in en je ziet de 3 symbolen van de wijkagenten in onze wijk, click de bovenste van de 3 aan, dat is Ben en bij meer informatie krijg je een contactformulier, invullen en versturen, makkelijker kunnen we het niet maken.

Fijn dat je er bent, Ben. En ik weet zeker dat ik dat namens de hele straat kan zeggen. Maar gek genoeg hopen we je ook zo min mogelijk nodig te hebben, maar toch..je Ben(t) er!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.