Kids – Malena

door • 5 april 2024 • Kinderen

Vorige aflevering was ik te gast bij Berend, op nr 89, die een flitsende tennisservice demonstreerde, dat belooft wat. Het is wel de vraag of wij gaan meemaken dat hij iedereen van de tennisbaan slaat, want inmiddels is bekend geworden dat de familie gaat verhuizen naar het Oosten van het land, dat het jullie allemaal goed gaat daar.

Nu zijn we op bezoek bij Malena Bravenboer, op nr 5a, helemaal aan het begin van de straat. En Malena is 6 jaar en woont daar met zusje Rosalie, vader Edmond en moeder Katharina, en dat zijn niet de eerste de besten. Edmond is al eerder eens in het zonnetje gezet als gedreven gitaarspeler, die ook gitaarles geeft o.a. aan jongens in de straat. Katharina Grippaldi heeft als zangeres al vaker opgetreden in de straat, en als je haar website bekijkt, kijk je uit naar een volgend optreden. Als je verder bedenkt dat Malena Italiaans, Duits, Nederlands en Molukse genen heeft, moet ze wel heel bijzonder gaan worden, voorzover ze dat al niet is 😉.

School

Malena zit op de ….3x raden….Montessorischool, groep 3, en die school is dus letterlijk om de hoek, wel uitkijken met oversteken hoor. Wat leuk aan school is? Lekker niks doen of buitenspelen, ja zeg, is dat alles? Gelukkig is Malena heel goed in schrijven en niet te vergeten….lezen. Dat is natuurlijk wel fijn, dat je kan lezen wat je schrijft 😉. Niet leuk op school zijn rekenen en spelling….bah, vervelend, maar ja Malena, als je goed wilt kunnen schrijven, moet je ook wat afweten van de spelling, toch? Ook niet leuk is ruzie maken, maar ja, dat is nooit en nergens leuk, dus gewoon niet doen lijkt mij het beste.

Sport en zo….

Het fijnste is toch wel de paardrijles, elke zondag in manege Prinsenland. Die paarden zijn voorlopig natuurlijk wel pony’s, met de illustere namen Kees en Dandy.

Onmiddelijk werd de hele paardrij kleding tevoorschijn gehaald, helm, vest, laarzen en kreeg ik een prachtige demonstratie op het houten hobbelpaardje. Dat zag er goed uit zeg en het hobbelpaard leek ook tevreden, ondanks het feit hij niks te eten of te drinken kreeg 😉. Zien we hier de nieuwe Ankie van Grunsven? Wie weet, wie weet….Zwemles heeft Malena ook, ze mag al van de duikplank in badje 4, naar ik begreep is badje 4 groot, lang en diep, geen badje dus maar een bad! Goed bezig, Malena, ga door. 

Binnenkort is er ook een optreden in de Doelen met de opening van de kindermuziekweek, maar of Malena nou meezingt of alleen beetje meeneuriet werd me niet hellemaal duidelijk, maar mama Katharina zal daar als zanglerares bij de SKVR wel op letten, toch? Gewoon meezingen Malena, misschien word je wel net zo goed als je moeder al zal dat niet meevallen, want die is goed zeg…😃.

De straat

Beetje druk en telkens een file…een file? Ja hoor, kijk maar…net reden 2 auto’s achter elkaar de straat in, dus een filetje…maar ja, al die auto’s, dat is toch maar niks, het zou mooi zijn als de hele straat een grote manege zou zijn, dan kon je lekker met je paard naar school, ideaal zeg, geen luchtverontreiniging, maar ja, wie ruimt dan die grote dr…..n op?

Nou, even nagaan bij paps en mams of Malena wat vergeten was maar elke tip , knutselen?eten?piano? werd afgewezen, het was mooi geweest, zag ik Malena denken, nou gelijk heb je hoor, zo’n man die maar van alles van je wil weten. Bedankt voor dit interview Malena, en al ben je pas 6 jaar (tel daar maar minimaal een jaar bij op), nu al is duidelijk dat we meer van je gaan horen en zien, je wordt vast en zeker ergens goed in, succes!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.