Groot Straat Onderhoud

door • 20 juni 2014 • Buurt en wijk, Groen

De platanen maken onze straat speciaal. Ze vormen een overkoepelend bladerdak dat deze zijde met gene zijde verbindt en daarmee het gemeenschapsgevoel tussen beide kanten stimuleert. Ontmoetingsplaatsen zoals stads- en dorpspleinen werden van oudsher beplant met bomen omdat die naast verkoeling ook rust en bescherming bieden. En onder zo’n bladerdak praat het ook lekkerder. Jammer dat we op deze plek van contemplatie ook onze auto’s parkeren.

Maar de bomen vergen ook onderhoud. Verschillende malen per jaar rukt de gemeentereinigingsdienst uit om de gevallen bladeren, zaden en takjes weg te blazen, spuiten en vegen. Dat doen ze voorzichtig om de auto’s heen. Als echter het snoei-team aan de gang gaat dan moeten ze wel verdwijnen. Een tak op je auto is ook geen pretje. Het elders parkeren is lastig, maar we kunnen dan wel even een dag genieten van een autoloze ontmoetingsplek.

 

 

Jeroen van der Beek
Laatste berichten van Jeroen van der Beek (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.