Kids: Benjamin

door • 31 maart 2018 • Bewoners, Kinderen

In de vorige aflevering was de beurt aan Ot, van nummer 122. Nu zijn we weer een stukje dichterbij op de Heemraadssingel, op nummer 124A, bij Benjamin Scholtes…zeg maar Ben hoor, liet hij me al snel weten. Hij moest er eerst nog wel even over denken of hij wel mee wilde doen, maar na een nachtje slapen dacht hij natuurlijk…zo’n buitenkans krijg ik misschien nooit meer, in de krant in je eigen straat 😉.

School

Ben is al 8 jaar en zit in groep 4, bijna in 5, zei hij er snel achteraan, jaja, hij denkt vooruit, zo mag ik het horen. En eindelijk weer een stoere boy die nou eens niet op de Montessorischool zit, maar op de Van Oldenbarneveltschool.
Leuk? Nou en of! Vooral gym en de pauze’s, lekker voetballen met z’n vrienden. Op de foto kan je wel zien waar Ben die fluwelen traptechniek dagelijks oefent, moet toch heerlijk zijn zo’n onbezorgd leven, bedacht ik me een beetje jaloers…

Rekenen en taal zijn beetje saai, niet omdat het te moeilijk is, maar ….te makkelijk, in 2 minuten heeft Ben zijn werkjes af, dat belooft wat als hij dat in groep 8 nog steeds kan zeggen.
Wel jammer is het dat juf Hester weggaat, naar een andere school. Ben vond haar wel lief en ja, dan doet dat een beetje pijn, maar er komt vast een andere leuke juf of meester voor terug, wedden? Het is natuurlijk wel een uitdaging hoor, een klas met 30 slimme en soms niet zo brave kinderen😃. Maar eerst is er de museumavond op school, dan kunnen de ouders en andere familieleden komen kijken wat er allemaal voor kunstzinnigs is gemaakt…Ben is los gegaan op een memoryspel gebaseerd op de tekeningen van Keith Haring. Zou wat voor mij zijn , een geheugenspel, kan ik wel gebruiken, de leeftijd? En die gast, die die vierkantjes maakt in felle kleuren, oh ja, Piet Mondriaan en niet te vergeten Escher, met die vogels die in elkaar schuiven…ze komen allemaal voorbij, dat is toch mooi dat die kids al in groep 4 bezig zijn met kunst, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.

 

Sport

Waar is Ben allemaal niet mee bezig…voetbal, handbal, trefbal, volleyball, hockey, tafeltennis ….eigenlijk overal waar een bal in het spel is , daar is Ben van de partij. Gelukkig noemde hij niet het edele biljartspel, dus daar kan ik hem nog in aftroeven, denk ik…maar de rest?
Voetbal is toch wel zijn sport, hij speelt ook bij een club, RVV Blijdorp, als middenvelder, niet zo maar een middenvelder, nee … een scorende middenvelder, supergoed in tackels en nog beter in schijnbewegingen.
Van Ben gaan we meer horen, kan niet missen, want scorende middenvelders, die zijn goud waard. Zijn grote voorbeeld is zijn vader, die is trainer bij RVV Blijdorp en zijn favoriet is Neymar…ben benieuwd of zijn vader net zo goed speelt als die virtuoze Braziliaan😉 . Op you-tube en op z’n X-box kan Ben alle trucs van zijn favorieten proberen aan te leren, maar ja, dat is niet zo makkelijk als taal en rekenen…! Gelukkig is Ben niet alleen bezig met zijn handen en voeten, maar ook met zijn hoofd, want schaken is hij ook heel goed in, vandaag had hij weliswaar verloren maar daarvoor 5 x gewonnen, jawel. Mooie mix hoor, denksport en balsport!

En verder…

vindt Ben de straat heel leuk. Lekker buiten spelen, eigenlijk zou de straat langer moeten zijn, hoe dan? Nou gewoon het hoekje om, zo de Heemraadssingel in, ook die huizen worden tegenwoordig zo verkocht denk ik zomaar, maar wel beetje zonde van die prachtige singel, laten we dat maar niet doen dus.
Toen keek Ben ineens met een schuin oog naar mijn aantekeningen en zei als een volleerd profvoetballer ….’je hebt toch wel genoeg zo, ik moet nu weer gamen op mijn X-box’. Gelijk heb je Ben, dacht ik, zeker toen zijn lieve zusje Filippa van 4 jaar, van wie we nog meer gaan horen kan ik u verzekeren, zich met het gesprek ging bemoeien. Hoogste tijd voor belangrijker zaken….Jaja, Ben weet al prioriteiten te stellen en als dat zo doorgaat, heb ik weer een supertalent uit de straat gesproken. Ik ben toch maar een bofkont dat ik later, als ze in het Nederlands elftal spelen, tegen mijn eigen vrienden kan zeggen…’die en die beroemdheid? joh, heb ik allemaal allang geïnterviewd voor onze straatkrant😃’.
Nou Ben, je kan en gaat het maken, zoveel is zeker, maar niet alleen op tackels en schijnbewegingen studeren, maar ook op taal en rekenen hoor.

Succes, we gaan van je horen!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.