Kids: Boris

door • 5 november 2021 • Kinderen

In het zomernummer van dit jaar, wat lijkt dat alweer een tijd geleden, sprak ik met spraakwatervalletje Maurits van 26a. Die was bijna niet bij te houden met mijn aantekeningen, dat krijg je met die oude ‘journalisten’. Een paar deuren verder, op nr 34 woont Boris Vervat, met moeder Marjolein en vader Aldrik en, niet te missen, zijn zusjes Babette en Bodine, de drie B’s. En die zusjes vindt Boris soms heel irritant, maar eigelijk meestal wel leuk. Als je de drie B’s zo bij elkaar op de foto ziet, lijkt het toch wel heel gezellig. En dat lijkt het niet alleen, dat is het ook.

School

Boris is 8 jaar en zit op de onvermijdelijke Montessorischool, eigenlijk bijna een filiaal van de Graafflorisstraat😉, in groep 6. Wat er leuk is aan school? Rekenen, taal en niet te vergeten Topo. Boris weet dan ook de namen van alle landen.
Wat is er dan vervelend? Toch wel iets, hoopte ik, want ik wil als integere journalist natuurlijk wel ware verhalen in onze straatkrant noteren. Nou niks op school is vervelend, vindt Boris. Hij heeft daar veel vriendjes, die bovendien nog bijna allemaal in de straat wonen. Nou, dat hoor ik niet altijd hoor, meestal is er toch wel wat vervelends, zo niet Boris. Heel goed man, dan leer je het meest en dat is natuurijk fijn als je over paar jaar naar de middelbare school gaat, want dan ga je als een speer naar de eindsstreep, hou dat vol hoor. Het is ook zo leuk op school door meester Thom en juf Marit. En waarom dan? Omdat die niet streng zijn en je mag lekker veel, jaja zo kan ik het ook Boris….hoewel, vond ik dat heel vroeger ook niet de fijnste meesters, zou zo maar kunnen, nou ja, eigenlijk weet ik het wel zeker, in al die jaren is dat in ieder geval niet veranderd😉.

Sport

Wat denk je….voetballen natuurlijk, bij Blijdorp, de beste kinderclub van Nederland, waarom? ‘Omdat ik er voetbal’ zegt Boris zonder blikken of blozen. ‘Ik speel in de spits, vaak in het midden, en..ik ben de beste, dat zeggen ze allemaal, behalve Noufal, maar dat is dan ook een irritant mannetje’. Zo, dat we het weten. Ik bedacht me laatst dat als er een wereldkampioenschap voetbal voor Kids tot 10 jaar zou worden gehouden, de Graafflorisstraat heel hoge ogen zou gooien, want er lopen in de straat heel wat toppers rond…naar eigen zeggen hé, dat nou weer wel. Ik meld me nu al aan als coach! Skiën, daar kijkt Boris ook naar uit, binnenkort naar de borstelbaan, beetje oefenen en dan hup op de echte sneeuw, wie weet word je daar ook wel de beste in Boris, van de straat dan, ik zie het zomaar gebeuren, want je hebt tenslotte al 3 medailles gewonnen en dat is een mooi begin.

De straat

De straat, daar is Boris zeer over te spreken, al moet hij nog best vaak denken aan New York waar het gezin Vervat een aantal jaren woonde. En dan speciaal het Central Parc, daar kan toch geen Vroesenpark tegenop…ik voel met je mee, Boris, dat is nog eens een park! Het is groot, veel rotsen, water, veel te doen en je mag daar van alles, super! Maar ja, het Kralingse Bos is ook niet verkeerd hoor. Grootste wens voor de straat is dat als een huis leeg staat, er onmiddellijk een waterglijbaan gemaakt moet worden, dat is nog eens vet. Maar ja, huizen staan bijna nooit leeg, ze worden binnen 3 kwartier verkocht, dus dat blijven dromen Boris, die waterglijbanen, jammer, lijkt me namelijk ook wel leuk, tenminste ….als het heel mooi weer is.

Later

Daar hoefde Boris niet lang over na te denken, bioloog, dat wil hij worden, want dieren, daar is hij gek op. Dat is een mooi vooruitzicht Boris, maar daar moet je nog wel een paar jaar op wachten. Niet alleen buiten spelen en voetballen, maar vooral veel lezen en nieuwe dingen leren en…..school leuk blijven vinden, niet alleen nu, maar over paar jaar ook. Dan gaat je dat lukken Boris, zet hem op, succes, je kan het!!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.