Nieuwe Buren: Lynn en Stefan op 71a

door • 15 juli 2022 • Bewoners

De meeste nieuwe straatbewoners waarbij ik aanklop kennen deze rubriek al van nog voor ze hier daadwerkelijk woonden. Via Funda of Google kwamen ze op deze website terecht, waar ze zich laafden aan de wervende Nieuwe Buren verhalen waar het woongeluk in warme bewoordingen van afdruipt. De bereidheid om – eenmaal woonachtig in de straat – zelf te figureren als Nieuwe Buur is dan ook groot. Al zijn er ook uitzonderingen: nieuwe buren die deze rubriek wèl gretig lezen maar de precaire informatieuitwisselingssymmetrie tussen de bewoners niet wensen te honoreren.

Zo niet Lynn en Stefan! In augustus 2021 reeds – ver voor zij hier zelf goed en wel woonden – meldden ze zich aan per email. Zo kan het ook.

Op 29 juni 2022 sta ik uiteindelijk bij hen op de stoep, op nummer 71a. Het stel heeft dan al bijna een jaar de sleutels, maar woont er pas sinds eind april dit jaar, samen met poezen Pip en Truus. Dat heeft te maken met uitgebreide verbouwing die deze benedenwoning onder hun handen en toezicht heeft ondergaan. 

Verbouwing

Tot vorig jaar was het een huurwoning, die niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd. In de driekwart jaar klussen is er allereerst veel gesloopt. Daarna werd het langzaam mooier. Belangrijkste verbeteringen zijn de betrekking van de keuken bij de huiskamer en de verplaatsing van badkamer. Verder zijn alle muren, deuren, vloeren en plafonds gedaan, is de elektriciteit vernieuwd, is er vloerverwarming aangelegd en is de woning geheel geïsoleerd. 

Na al het klussen zijn Lynn en Stefan erg tevreden met het resultaat. Je voelt je snel thuis in een woning waarvan je zelf over elk detail hebt nagedacht, vertellen ze.

Hiervoor

Als ik op bezoek ben zijn Lynn en Stefan bijna, het scheelt nog één dag, tien jaar samen. Ze hebben elkaar leren kennen in hun gemeenschappelijke geboorteplaats Barendrecht. Tijdens en na hun studie hebben ze in Amsterdam gewoond, maar nog niet samen. Dat gebeurde daarna toen ze 4,5 jaar geleden in Blijdorp gingen wonen, aan de Noorderhavenkade. Vanuit daar hebben ze nu dus de overstap naar de Graaf Florisstraat gemaakt.

Werk

Stefan werkt als Business Designer voor het bedrijf Business Models Inc. Dat is een consultancy bureau voor strategie en innovatie. Hij helpt grote bedrijven met productinnovatie en het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen en marktbenaderingen. Zijn werkgever is gevestigd in Amsterdam maar momenteel doet Stefan een klus voor een bedrijf in de Rotterdamse haven, lekker dichtbij dus. 

Lynn is juf in het basisonderwijs. Leuk een juf in de straat! Ze werkt op De van Oldebarneveltschool, ook wel bekend als “De Vos”, niet ver hier vandaan. Ze doet het inmiddels al 7 jaar. Ze stond een tijd voor groep 8 maar is sinds drie jaar overgestapt naar de kleuters.

Straat en buurt

Stefan en Lynn hebben het erg naar de zin in de straat. Het is centraal gelegen maar toch rustig. Veel spelende kinderen op straat en van alles te ontdekken qua winkels en horeca. Het ontdekken en uitproberen van leuke tentjes is één van hun favoriete vrijetijdsbestedingen. Met de reeds door hun afgelegde bezoekjes aan Steyn, De Burgemeester, De Buffel, Bar Simon (nog te recenseren door de TelegraafFloris), Fou, Raïnari en UEB heb ik weinig tips meer voor ze op dit vlak. 

Stefan en Lynn, bedankt en welkom in straat! Nog vele jaren woongeluk gewenst!

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.