Nieuwe Buren – Alberto, Hanneke en kids op GFS 63A

door • 16 december 2023 • Bewoners

Het was op de nazomerborrel begin september bij de het hoekpandje dat ik kennismaakte met de sympatieke Spanjaard Alberto, die toen net een paar maanden in de straat woonde. “Fijn Nieuwe-Buren-rubriek-materiaal”, dacht ik toen. Deze week ging ik uiteindelijk op bezoek bij Alberto en Hanneke, thuis op GFS 63a waar ze samen met hun drie kinderen de bovenburen zijn van ons onvolprezen redactielid Liesbeth.

Hanneke

Hanneke komt uit Winterswijk. Op haar achttiende verliet ze de Achterhoek om te studeren voor haar bachelor en daarna, na  een tussenjaartje Australië, voor haar master. In 2006 wist ze een stageplek te krijgen bij het stadsbestuur van Tokyo in Japan op het gebied van onderwijs en onderzoek. Toen ze daar klaar was, trok ze backpackend door Zuid-Oost Azië met als plan uiteindelijk in Hong Kong terecht te komen en vandaaruit terug te gaan naar Nederland. Het plan veranderde, ze bleef hangen in Vietnam en vond een baan bij een grote Australische universiteit.

Alberto

Alberto is opgegroeid in Vigo, een stad in het Spaanse Galicië, ten zuiden van het meer bekende Santiago de Compostella. Hij studeerde in zowel Madrid als Barcelona en kwam in 2010, na een paar betrekkingen, als creative director terecht in Ho Chi Minhstad, Vietnam. 

De schrandere lezer snapt waar dit verhaal heen gaat. In Vietnam ontmoetten de twee elkaar in 2010 via gemeenschappelijke vrienden. In 2012 werden ze een definitief setje op een muziekfestival in Ho Chi Minhstad. De coördinaten van dat festival sieren nu de binnenkant van hun trouwringen.  

Met enige nostalgie kijkt het stel kijkt terug op hun tijd in Zuid-Oost Azië. Hard werken, hard plezier maken en heel veel reizen naar alle interessante landen in die regio, op de motor door Vietnam. Klinkt heel goed allemaal! 

Australië

In 2014 vertrokken ze samen naar Melbourne waar ze uiteindelijk tot 2022 zouden wonen. Hanneke werkte daar wederom voor een universiteit en Alberto deed zijn ding als creative director in brand strategy. In 2016 werd dochter Lola geboren en de tweeling Olivier en Luca volgden ruim 4 jaar later. Tijdens de coronatijd werden Hanneke en Alberto Australië zat. Het voelde als een verre uithoek. Ze gingen op zoek naar een prettige plek in Europa….

De keuze voor Nederland was snel gemaakt. Heel even dachten ze aan Amsterdam maar na één bezoekje lieten ze dat idee varen. Toen werd Rotterdam het zoekgebied en tjsa, waar bleek dan uiteindelijk alles te kloppen qua potentieel woongenot? En van welke straat is er nu zoveel moois te lezen op het web?

Graaf Florisstraat

In oktober 2022 tekent het stel het koopcontract. Daarna laten ze de woning grondig renoveren en in april 2023 komen ze hier voorgoed wonen.

Alberto werkt thuis of is op reis als creative director voor een Amerikaanse techbedrijf met grootse plannen. Hanneke werkt als programme developer voor Nuffic in Den Haag, waar ze zich op strategisch niveau bezighoudt met grote EU projecten op het gebied van internationalisering van onderwijs.

Ze zijn lid geworden van de straatvereniging en hebben hun draai gevonden. De kinderen hebben de beste speeltuinen ontdekt en Hanneke en Alberto shoppen geregeld bij het uitgebreide multiculturele winkelaanbod dat Middelland rijk is. (Aziatisch) eten en koken is een passie van Alberto. 

Alberto, Hanneke, Lola, Olivier en Luca, welkom in de straat!

Laatste berichten van Peter (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.