Kids – Tein Haket

door • 29 oktober 2022 • Bewoners, Kinderen

Kids, Tein Haket

Vorige aflevering van onze niet te missen straatkrant was ik  bij Guus op bezoek, u weet nog wel, dat ventje met een vis met de illustere naam Tornado. Nu ben ik recht tegenover Guus op nr 38 aangeland bij Tein en ik moet zeggen: eindelijk! Want Tein gaat niet over een nacht ijs voor hij zijn geheimen prijs geeft. Nou heb zelf nog wat speciaals met Tein, want tot niet zo lang geleden was hij mijn buurmannetje op 64a. Zelf woonde ik op 62b. Lang verhaal kort: uiteindelijk wonen wij op 64a en slaap ik in de kamer waar Tein geboren is, nou ja , bijna dan, want die heugelijke gebeurtenis vond plaats in een ziekenhuis. Dus ik heb als buurman Tein in zijn jonge jaren heel vaak horen kirren, lachen en huilen, is dat wat, maar goed, dit alles helemaal terzijde.

Tein woont dus nu al paar jaar op nr 38 met paps Daan en mams Thao en zusje Yin, mijn oude buren, dat schept een band, kan ik u verzekeren. Beter een goede buur dan een verre vriend, toch?

Tein en Yin

School

Tein is inmiddels 9 jaar. Op 23 oktober was hij jarig, wat ik natuurlijk weer vergeten ben, schande, maar ja, oude hersens hè, dan krijg je dat😒. Hij zit in groep 6B , niet op de Montessorischool, hoera, maar op de Harbour Bilingual, gevestigd aan de Coolhavenstraat. Moeilijk woord zeg dat Bilingual, kan je zomaar je tong op verzwikken als je er niet bij nadenkt. 2-talig onderwijs dus – heel slim Tein, om niet te zeggen smart – vloeiend Engels spreken wordt bijna een must ( een ‘moet’, maar dat klinkt niet😄). Een kop koffie bestellen in het Nederlands lukt bijna nergens meer😉 dus met vloeiend Engels spreken kan je overal terecht, in de hele wereld.

Wat er leuk is aan school? Nou, alles beweert Tein met een overtuigend lachje erbij, wat wil je, met een hele lijst met vrienden, te lang om op te schrijven. Maar die lijst begint met Andrew en eindigt met Milo. Dat zou ik ook wel willen, zoveel vrienden.

Alles leuk op school? Dat kan toch niet waar zijn maar inderdaad. Topografie, dat staat bovenaan. Even de proef op de som, en jawel, hij weet ze allemaal, de hoofdsteden, van Groningen tot Maastricht, van Madrid tot Berlijn, goed bezig Tein! 

Wat er vervelend is aan school? Niks! Kan toch niet waar wezen? Dat heb ik nog nooit eerder gehoord en ja hoor, er kwam toch iets: de BSO, buitenschoolse opvang. Tein gaat veel liever naar huis, eigenlijk een mooi compliment voor paps en mams en zusje Yin die Tein meestal lief vindt maar ook meestal irritant. Ik denk zomaar dat lief wint dus eigenlijk bedoelt Tein: meestal lief en soms irritant. Maar dat ga je niet in de krant zetten, kijk wel uit, zie ik Tein denken😁.

Sport

Nou, wat te denken van Teakwondo? Drommels, wat een moeilijk woord! Maar gelukkig hielp Tein me even door het voor me op te schrijven. En Hockey wist ik nog wel, en weet ik ook wat voor sport het is. Taekwondo blijkt een vechtsport, dus is het wel handig die sporten niet door elkaar te beoefenen, dan wordt het een rommeltje en krijg je voor je het weet, een rode kaart. Oefen die vechtsport maar vooral op je vader hoor, is goed voor hem en ik vind dat stiekem best beetje leuk. Nou, doorgaan met sporten Tein, is altijd goed voor iedereen, dus ook voor jou, maar geef je vader niet erg harde klappen hoor, kan die niet tegen, gaat hij misschien huilen😉. Oh ja, ook Tein heeft huisdieren die niet zoveel herrie maken zoals bijvoorbeeld een hond – weet ik uit eigen ervaring – en dat zijn natuurlijk vissen en daar zorgt Tein goed voor. De allerkleinste vissen hebben een apart onderkomen anders zouden ze opgegeten worden door de grote jongens en dat mag niet gebeuren, nooit en te nimmer, goed zo Tein.

Straat en verder

Over de straat is Tein duidelijk…fijne straat, lekker buiten spelen, al doet hij dat in het weekend meestal op de Veluwe, waar de familie een huisje heeft. Bofkont Tein, misschien zie je wel een wolf in het wild in plaats van in de dierentuin.

Later wil Tein piloot worden en op de foto zie je dat hij zijn eerste vlieguren als piloot al gemaakt heeft, al stopt hij zijn lievelingsknuffel, een olifantje, achter de stuurknuppel. Als dat maar goed gaat. Als piloot wil hij wel alleen werken bij Emirates, die hebben betere service en veel lekkerder eten dan KLM en een piloot moet tenslotte ook eten, nietwaar? Slim Tein, arme KLM piloten met hun armzalige boerenkool met piepklein stukje worst, nee, ik zou het ook wel weten als ik opnieuw zou mogen beginnen op startbaan van het leven😄.

Tein leest veel, dat is ook heel goed, dat is topsport voor je denkhoofdje Tein, en hij heeft een leestip, het boek genaamd Gozert, met ene Ties als hoofdpersoon, dus mensen, kopen en lezen dat boek.

Nou Tein, je bent goed bezig zeg en als je zo doorgaat, spreek ik je nog, als piloot? Of wat anders, dat is ook goed, misschien zelfs wel beter hè,  maar als je weet wat je wil, gaat je dat lukken, succes Tein, je kan het.

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.