Activiteit in het pandje

door • 30 oktober 2022 • Nieuws, Vereniging

Het gaat goed met ons Hoekpandje. Er is de afgelopen tijd weer het nodigde gebeurd. Het seizoen begon met een geslaagde en goed bezochte eind-van-de-zomer-borrel op 4 september…

Daar deden we een oproep voor het organiseren van activiteiten. Dat heeft zijn uitwerking gehad! Naast de gebruikelijke kinderfeestjes en etentjes, zijn er weer (oude & nieuwe) initiatieven ontplooid door en voor de leden 🙂 En er werd niet alleen getekend op de flapover…

Op 13 september trapten we af met een bijeenkomst over wijzijndeel.nl, met de intentie op in Middelland een wijkcoöperatie op te richten waarbij we (bij voorkeur) elektrische auto’s met elkaar gaan delen…

19 september was er weer een spelletjes avond, georganiseerd door oud-bestuurslid Suzy. Ik weet niet meer hoe het spel heette, maar het was ooit aangeschaft door Gies in een museumwinkel, vergde strategisch én geometrisch inzicht, én een snufje geluk (natuurlijk). We hebben ons kostelijk vermaakt…

Op 20 september organiseerden Carine en Franz weer een kersverse editie van de Tekenclub. Dit keer ging het over een nieuw beeld creëren door middel van overtrekken, en dan iets toevoegen of juist weglaten. Met verrassende resultaten tot gevolg… 

Op zaterdag 24 september was er een kinderkleding-ruilbeurs, georganiseerd door Yvonne en Jeroen van #37. Een geslaagde dag en voor herhaling vatbaar. Hun dochter scoorde er een nieuwe fiets, rolschaatsen met helm, knie- en polsbeschermers en een nieuw outfit. En dat allemaal voor nop! Er komt een vervolg met een winter-editie…

Op 2 oktober heeft uw bestuur gekookt voor diegenen die zin hadden om aan te sluiten. Met z’n 14-en genoten we van een 3-gangen maaltijd: courgette soep, pasta pesto en een rijkgevulde artisjok-tomaten salade, en peren-koriander ijs toe. Onderwijl werden er plannen gesmeed voor het eeuwfeest van de Graaf Florisstraat. Noteert u maar vast zaterdag 17 juni in de agenda’s! Het initiatief krijgt navolging. Binnenkort gaat een ander team koken. Hou de mailing in de gaten…

11 oktober was er weer een Tekenclub…

Op 15 oktober was de tweede editie van de ‘Liefde voor de Dingen-dag’  van de Omloop in Middelland. Naast activiteiten in het Wijkpaleis, het Palet, het Buurtatelier en op het Middellandplein, deed ook onze vereniging weer aan mee. Lees het verslag van de geslaagde bijeenkomst over Middelland DEELt hier

Op 22 oktober organiseerden Harmanna en René van #33a een ‘bier en bitterballen borrel’. Ze zijn zo’n twee jaar geleden in de straat komen wonen en wilden voor hun nieuwe straatgenoten een borrel organiseren, maar corona had ervoor gezorgd dat het nu pas lukte om dat te doen. De sjoelbak kwam tevoorschijn en zorgde samen met de versnaperingen voor de nodige gezelligheid. Dank voor het organiseren!

En ook de komende tijd wordt er weer het nodige georganiseerd:

Koken à la Flo wordt weer nieuw leven ingeblazen. Op de borrel hebben zich vier enthousiaste ouders gemeld die dit weer nieuw leven in gaan blazen: Lisanne, Marjolein, Hanneke en Barbara nemen het stokje over van Marjan, Mechteld en Nina.

Er komt weer een nieuwe spelletjesavond aan, de Tekenclub is er met grote regelmaat, er gaat weer gekookt worden, er wordt een eeuwfeest georganiseerd. Nu alleen nog hopen op een doorstart van de Floriscoop… Als er mensen zijn die dat (mede) willen trekken, meld je aan via vereniging@graafflorisstraat.nl

Nina Huygen

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.