Kids – Olivia

door • 31 maart 2023 • Kinderen

Voor de vorige aflevering van deze serie hoefde ik niet ver te lopen, Linde, het meisje wat wel een paard in tuin zou willen hebben woont maar paar deuren van mijn voordeur. En nu hoef ik niet eens mijn jas aan te trekken  om Olivia op te zoeken, voor mij bijna een buurmeisje dus. Ik heb er dus in de loop van 7 jaar steeds groter zien groeien, en, dat kan ik u verzekeren, nog eens 7 jaar erbij, dan is het al een hele jongedame. Maar ja, nu nog maar 7 of beter gezegd ‘al’ 7 woont Olivia met moeder Marieke en vader Maarten en niet te missen broertje Philip (bijna 6 jaar) op nr 60. Ik vind Olivia trouwens een heel mooie naam, afkomstig van het Latijnse Oliva, oftewel olijftak, het symbool van de vrede, laat die maar gauw komen, maar dat terzijde 😊. Intussen wilde broertje Flip, zo wordt hij af en toe ook liefkozend genoemd, maar kwijt dat hij in het water gevallen was, niet in de Heemraadssingel, niet in de Maas, nee, in de vijver in de tuin. Ik wou eens geestig doen door te beweren dat er tenminste geen haaien in de vijver zwommen, maar Philip ging daar onmiddellijk overheen door te roepen….en ook geen Orca’s 😂. Jaja, Philip volgend jaar of zo ben jij aan de beurt voor een interview, maar nu verder met Olivia.

School

Olivia zit in Blijdorp op de Daltonschool de Margriet, weer eens wat anders dan die eeuwige Montessorischool, waar overigens onze eigen kinderen op gezeten hebben en zowaar, dat is goed afgelopen, tot nu toe althans 😉. Ik heb op de website van die school gekeken, vindt Olivia vast wel okay, en ik moet zeggen, dat ziet er goed uit zeg, gratis tip voor al die jonge ouders in de straat, kijk daar eens naar, tis even fietsen, maar dan heb je ook wat, vraag maar aan Olivia. En die zit alweer in groep 3, en ze vindt het een heel leuke school, vooral door meester Patrick en juf Nicky, als we die mensen niet zouden hebben…moet je toch niet aan denken. Wat leuk is? Spelen, pauzes, kijken we vaak naar films, maar ook naar het jeugdjournaal. Tekenen is ook leuk, gelijk werd een heerlijk vakantieplaatje tevoorschijn getoverd, mooi hoor. Rekenen is ook wel leuk, Olivia is daar heel goed in, ook moeilijke sommen zijn voor haar een makkie. Ik kreeg gelijk even les in verdwijnsommen en bijna verdwijnsommen….4-4=0 , dat is dus een verdwijnsom en 4-3=1, dat is nou een duidelijke bijna verdwijnsom, zo, dat u het weet! Schrijven en spelling, daar is Olivia wat minder enthousiast over, komt vast nog wel, en als je goed bent in rekenen, dan ligt de toekomst voor je open, maar ja, dat duurt nog even 😉

Hobby’s en sport

Olivia gaf eerst een scherpe definitie van een hobby : ‘iets doen wat je heel leuk vindt’, heel goed, de spijker op de kop. En wat ze dan leuk vindt… tekenen, knutselen, ter plekke werd nog even de laatste hand gelegd aan een Paastafreeltje, moeilijk woord zeg, in ieder geval een plek waar paaseieren hun laatste rustplaats zullen vinden 😢. Komt ineens Flip er weer tussendoor met de mededeling….’Ik ben in het water gevallen!’ Ja Flip, dat weten we en de Orca’s hebben je niet te pakken gekregen! Gelukkig maar…

Sporten doet Olivia nog niet heel vaak, maar rolschaatsen en boulderen, daar is ze wel voor te porren. Boulderen is een klimsport, je klimt dan tegen een muur op en daar moet je wel een beetje lef voor hebben, en dat heeft ze, maar voor de zekerheid doet ze het wel samen met papa Maarten, lijkt me slim, want voor je het weet val je naar beneden, dat moeten we natuurlijk niet hebben! 

Verder nog hardlopen, is ze heel goed in, net als trefbal, maar rolschaatsen, dat is toch wel je van het, oftewel het leukst. Laatst is ze voor de eerste keer van school naar huis gerolschaatst, wel met een tussenstop bij de snoepwinkel, mmmm…lijkt me ook wel wat, ik heb alleen geen rolschaatsen meer 😭.

De straat en later….

Daar is Olivia beslist in….niks aan doen, heel gezellige straat, nou daar heb ik niets aan toe te voegen, dus we houden het zo. Wat Olivia later zou willen gaan doen, dat weet ze nog niet. Groot gelijk, eerst maar eens de basisschool afmaken, dan op de middelbare school nog beter worden in waar je al goed in bent en dan verstandige keuzes maken en dan, dan komt het allemaal goed, dat gaat je lukken Olivia, succes! Enne, hou je broertje in gaten bij het dammen hè,  want probeerde die nou 2x achter elkaar een zet te doen, wat jij denkt of wilde hij een damsteen alleen maar terugzetten om het nog eens te overdenken, wat Philip beweert….Nou ja, niks om je boos over te maken en je kan altijd nog die olijftak, Oliva, symbool van de vrede tevoorschijn halen en dan komen jullie er altijd uit.👍

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.