Groentestoep: de grond

door • 28 februari 2011 • GroenStap 2: de grond

We zijn door de experts op de vingers getikt dat we aarde hebben gebruikt waarin turf zit verwerkt. Turf is een natuurlijke bemester, MAAR wordt gejat uit zeer waardevolle veengebieden die een hoge biodiversiteit hebben (veel hoger dan waar jij ooit die potgrond voor gaat gebruiken). Dus je moet turfvrije grond gebruiken en gewoon zelfgemaakte compost toevoegen. Omdat we nog niet genoeg aarde hebben, gaan we dus vanaf nu over op ‘peatfree’ grond: uit onze eigen tuinen of ook te koop bij tuincentra, maar dan wel even goed opletten wat er in de zak zit. Alternatieven zijn ook kokos, schors, zelfgemaakte compost, houtvezel, perliet en steenwol.
De kwaliteit van de grond zullen we later nog wel bespreken. Kijk ook bij www.eetbaarrotterdam.nl voor informatie over zelf compost maken.

no-reply@graafflorisstraat.nl'
Laatste berichten van Blogger (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.