Daktuinen!

door • 13 juni 2012 • Bewoners, Groen

De Daktuin van Pim (nr. 95A) 

Daktuin PimMijn idee was om wat meer ruimte te creëeren en planten te hebben die de wind zouden tegenhouden. Dat is niet gelukt want het waait nog even hard als voorheen.
De serre is gewoon een kas die ik tegen de gevel gemonteerd heb. Ik vond zo’n zadeldak wel mooi, zeker omdat het ook in stijl is met de blauwe huisjes verderop (De bekende blauwe huisjes op het dak van atelier en woning van pruikenmaker Sjoerd Didden,red.) Het geel heb ik gekozen om een heldere kleur te hebben ten opzichte van het blauw. Zelfs ‘s winters als de zon schijnt kun je hier goed zitten, maar in het voor- en najaar is het heerlijk. Zomers is het soms te heet.

 

 

 

Daktuin Lot en FrankDe daktuin van Lot en Frank (nr. 99 A3) 

We wilden een huis waar je zo met een dienblad naar buiten kon lopen. Toen we dit 3 1⁄2 jaar geleden kochten was het mogelijk om dit ideaal te realiseren. Dat was essentieel voor ons. Het voordeel van een tuin op het dak is dat je veel vrijer bent. Niemand kijkt op je neer zoals in een tuin op de begane grond en je hebt ook meer zon. Het moet vooral comfortabel zijn. De plantenbakken heeft Frank zelf gemaakt van watervast hechthout waar weer een weersbestendige stuclaag op zit. De bakken staan op wieltjes. Ze zijn verrijdbaar maar wel heel zwaar. Het bamboe is daar op de hoek neergezet omdat daar altijd de wind vandaan komt. Nu kun je heerlijk hier uit de wind zitten. 

 

 

 

_MG_4914De daktuin van Maarten (nr. 62A) 

Highlights van mijn daktuin? Een ‘tuin’ op hoogte geeft het beste van 2 werelden als je begrijpt wat ik bedoel
Het blijft natuurlijk wel een flinke wandeling naar je dak…

Jeroen van der Beek
Laatste berichten van Jeroen van der Beek (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.