De IJstest

door • 13 juni 2012 • Horeca en Winkels

Op zaterdagmiddag 16 juni trokken Michelle en Danny er op uit om voor jullie allen een smaaktest uit te voeren.
Dit keer de IJSTEST. Hiervoor werden drie zaken in de buurt geselecteerd. De afspraak was dat in iedere zaak Michelle yoghurtijs zou nemen en Danny ging voor aardbei.

De eerste zaak waar getest werd, is het voor jullie natuurlijk alom bekende ijstentje om de hoek, namelijk Capri (voorheen Garda, wordt nog steeds gemist!) op de Middellandstraat 121A. (foto hierboven)
De ontvangst was allerhartelijkst, er stond een wat oudere man en jongeman achter de counter. Na de uitleg van de smaaktest werd de ijsbaas erbij gehaald. Het ijsje werd met zorg geschept en aandachtig geproefd voor de zaak. Als cijfer geven Michelle en Danny een 7,5 voor de yoghurtsmaak en voor de aardbei ook.

jojogelatoDe volgende zaak die op het programma stond, was JoJo’s Gelato op de Vierambachtsraat 104. (foto rechts) Opnieuw werden de smaken yoghurt en aardbei gevraagd, maar omdat yoghurt niet voorhanden was, werd dit yoghurt- amarena. Ook niet vervelend.
De ontvangst was allervriendelijkst. De eigenaar vond het een leuk initiatief en opnieuw werd er geproefd. Het ijs bleek romiger en iets zachtere substantie. Aan te raden met beide een zeven.

 

 

 

 

hetlokaalAls laatste werd het IJslokaal geproefd op de Nieuwe Binnenweg 230. Uitermate aardige ontvangst. De smaken yoghurt en aarbei waren voorhanden en grappig dat juist yoghurt ook geadviseerd werd. Het leuke van de zaak is dat ze ook broodjes voor lunch serveren en een chille tuin hebben. Cijfers voor het ijs vonden Danny en Michelle een 8. Maar ja, lastig zo’n ijstest! Want smaken verschillen en wil je het echt goed doen moet je misschien toch heel erg veel meer ijssoorten proeven…

 

jethouwers@gmail.com'
Laatste berichten van Jet Houwers (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.