Een geslaagd concours in de soep

door • 26 november 2012 • Culinair, Festiviteiten

Wie droomt er nou niet van een wereldreis die niet de soep indraait? Dan was 20 oktober de kans om dat te realiseren, want op die zaterdagmiddag werd voor het eerst het concours de soupe georganiseerd.

Dat dit initiatief veel weg had van een wereldreis, laat zich raden: het ene moment waande je je in Franse sferen met een overheerlijke uiensoep, begeleid door een subtiel en echt Frans muziekje, zo Frans dat je door de oogharen aan het eind van de straat de Eiffeltoren dacht te kunnen ontwaren. Op nog geen 4 meter daarvandaan werd je meegezogen in Russische tinten en voelde je de nabijheid van het Rode Plein, gelukkig nog zonder sneeuw en bittere kou, maar wel met een heerlijke bietensoep.

Even verderop mocht de soep: ”met alle restjes van de buren” er ook zijn, dus even een tussenstop dicht bij huis, om daarnaast weer in Zuidoost-Azië te belanden voor een soep met een boodschap, soep die daar onmisbaar is bij het (over)leven. Buiten werd ook nog een eiersoep geserveerd, een soep voor wereldburgers, want eieren vind je overal, en niet alleen tijdens Pasen. Binnen werden ook nog heerlijke soepen geserveerd gebaseerd o.a. op kerrie, bloemkool, paprika, allemaal heerlijk.

En toch moest er een winnaar uitkomen! De vakjury, met echte vakmensen, wees unaniem de eiersoep van Thao als winnaar aan. Omdat Thao er al tussenuit geknepen was, mocht Daan Haket de prijs in ontvangst nemen. Meer dan verdiend, want, zo ging het gerucht, hij had de eieren gekookt!

De publieksprijs ging onder luid gejuich naar de pastinaaksoep van Peter, gelardeerd met een paar andere ingrediënten, zoals een vleugje franse kaas, waarmee dit toch wel een Europese soep genoemd mocht worden, met een Nederlands accent, want wie kent niet pastinaak uit grootmoeders tijd. De prijs voor het de leukste kraam ging naar het “Rode Plein”. Je kon Poetin horen kraaien van plezier!

Kortom, een geweldig succes en chapeau voor de initiatiefnemers. Er werden bijna 80 soepmokken verkocht, dus de animo was groot. Dat smaakte naar meer. Er gingen al vele varianten rond voor een volgend concours: curry’s, pizza’s, tapas ? What else??

Zie hier voor foto’s en het publiekswinnaarsrecept.

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.