Kids in the Street: Thijs en Sione

door • 25 april 2013 • Bewoners, Kinderen

Zijn tot nu toe in de serie kids in the street de kids onder de 10 jaar aan het woord geweest, nu is het de beurt en de grotere jongens en meisjes, Thijs en Sione, van nr ..

Verrassend is het om eindelijk weer eens een jongen te spreken, die niet op de Montessorischool basisschool zit. Nee, Thijs, 11 jaar, zit in groep 8 op de Blijberg, aan de Gordelweg, een Jenaplan school. Of het een leuke school is…? Nou en of, en “grote” zus Sione, 14 jaar, die op dezelfde school heeft gezeten, beaamt dit onmiddelijk… heel erg leuk, want het is niet alleen maar leren, maar vooral projecten doen, zoals de Gouden Eeuw in kaart brengen of een onderzoek doen naar het wel en wee van joodse mensen die ooit woonachtig waren aan de Gordelweg. En wat te denken van de ongetwijfeld met “bloed, zweet en tranen” gemaakte Cito-toets, uitslag 544 points, goed voor Havo- Vwo. Goed bezig , Thijs, dat gaat wat worden, zeker weten, want de Wolfert Dalton ziet dat soort jongens maar al te graag komen. Zeker als je weet dat hij niet alleen voetbalt bij de club Zestienhoven, als spits topscorer was en nu rechtshalf speelt, en toch nog steeds topscorer is. Maar ook nog aan judo en last but not least…aan breakdance doet. Mmmm…daar moet uw reporter niet aan denken… waar hij wel nogal eens aan denkt is, dat Thijs in de donkere, vochtige kelder van ons pandje 88a uw reporter aan het eind van een bloedstollend Darttournooi overtuigend verslagen heeft….en toen was hij nog maar 10! Nou ja, ik heb het verwerkt, maar af en toe… wat een nachtmerrie!

Sione heeft ook op de Blijbergschool gezeten en zit nu in de derde klas op de Rudof Steiner school, een gezellige, creatieve school, waar kunst en cultuur een belangrijke rol spelen. En dan is het niet verwonderlijk dat ze pianoles heeft en meedoet aan de fantastische voorstellingen van het Hofpleintheater, dit jaar Ketelbinkie, gaat dat zien, altijd leuk, van hoog niveau, weet uw reporter uit eigen ervaring. Sione zingt in het kroegkoor, hopelijk zonder alcohol, vast wel! Het is wel hard werken, zaterdag en zondag repeteren van 9 tot 17.00 in de middag, maar dan staat er ook iets, Broadway kan er nog een puntje aan zuigen!

Tsja, wat kan er beter in de straat? Auto’s weg en voetballen maar dream on, Thijs. Het zou wel mooi zijn een autoloze straat. De straat is al zo leuk, met al die activiteiten, film, koken, samen WK voetbal kijken, helemaal geweldig. En wat is het leukste huis? Volgens Thijs 88a! Goed gezien,

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.