Kids in the street: Lotte

door • 25 april 2013 • Bewoners, Kinderen

Wie hadden Ami en Elem vorige keer ook alweer uitgekozen voor een volgend estafette interview…? Jawel, Lotte van nr 28. Nieuwsgierig, met een mengeling van verlegenheid en enthousiasme opende ze de deur van de alweer jaren geleden zo mooi verbouwde voormalige melkwinkel. Lotte, 8 jaar oud, woont daar al haar hele leven en daar lijkt ze zeer tevreden mee. Welke school ze zit, mag geen verrassing zijn, de Montessorischool, groep 5 en daar heeft ze ook prima naar haar zin. Naast knutselen, zoals het maken van prachtige papierbloemen, heeft ze ook een zwak voor heel wat anders: spelling, taal dus, nou heel goed, dacht uw reporter, waar hoor je dat nog…? De straat vind ze niet alleen leuk door de vele vriendjes en vriendinnetjes, maar ze gaat ook maar al te graag naar ons aller hoekpandje op 88a om daar te “koken met Flo”, roze koeken bakken, dat wordt de volgende uitdaging! Tsja, en wat zou fijn zijn om het leven in de Graaf Floris nog idealer te maken: wat dacht je van een speeltuin, het liefst gelijk voor de deur, of als dat niet lukt, een grote zandberg, daar had Lotte goede herinneringen aan toen de straat was opgebroken . Geen auto’s en zelfs fietsers zouden een blokje om moeten, zodat je onbekommerd kan oversteken. Dat zal wel niet lukken, maar dan moet het in ieder geval schoner op straat en zonder hondenpoep, want dat is toch wat, de rommel die mensen zomaar op straat gooien!

Wat ook niet vergeten mag worden, is dat Lotte eenmaal per week schaatsles heeft gehad op de Uithof en al “pootje over” kan, wel met een beetje hulp van pappa, geweldig, en nou maar hopen dat volgend jaar de Heemraadsingel dichtvriest! Dan gaan we het zien! Als tegenhanger van het sportieve gaat ze ook nog eens elke week naar het Hofpleintheater, waar ze leert toneelspelen en danspasjes instudeert, wat een mooie combinatie, schaatsen en toneel!

En wat is dan het mooiste huis? Het blauwe huis, zegt Lotte beslist. Alweer het blauwe huis, waar die pruiken gemaakt worden? Welnee, het huis van Snuffie, de dwerghamster die nog maar pas ingetrokken is bij de familie en natuurlijk gelijk bij het interview betrokken werd…maar Snuf had nog niet zo veel te melden, al leek hij wel zeer te spreken over het prachtige blauwe hamsterhuis. Hoewel, al die geheimzinnige steile gangen….nog even oefenen, zag je hem denken!

Nou Lotte, het was me een genoegen en Julian van Breda wil je graag als volgende in de estafette.

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.