Kids in the Street: Jacob

door • 11 oktober 2013 • Bewoners, Kinderen

In het zomernummer van de Telegraaffloris heeft Julian, u weet wel, van die wandelende takken, door uw reporter stevig aan de tand gevoeld (of was het andersom?) een volgend “slachtoffer” aangewezen in dit estafette- interview: Jacob Levy , van nr. 63, en natuurlijk een vriend van Julian! Negen jaar oud en zo wist hij gelijk te melden: een Ram, van het sterrenbeeld dan, net als Julian. Vindt Jacob wel interessant die sterrenbeelden en hij weet dat zijn andere vrienden leeuwen zijn.

Maarre: leeuwen eten rammen op, uitkijken dus, Jacob. Welke school? Drie maal raden… juist… de Montessorischool, groep 6, heel leuk vindt hij het daar. Al is meester Hofstede heel wat strenger op school dan toen ze op kamp waren, komt waarschijnlijk omdat hij nu veel vroeger moet opstaan, zo is de scherpe analyse van Jacob. Wat leuk is op school? Geschiedenis en aardrijkskunde, jawel! Jacob heeft een spreekbeurt gehouden over de WOII, ofwel de tweede wereldoorlog. Die concentratiekampen: laten we hopen dat die er nooit meer komen en een derde Wereldoorlog… Nee, Jacob denkt van niet, Syrië heeft niet zo”n sterk leger, jaja Jacob kan binnenkort vast bij het jeugdjournaal aan de slag, want hij weet wel waar het om draait! Zo vindt hij bij aardrijkskunde het leuk om kaarten van beroemde plekken te bekijken, nieuwsgierig naar de wijde wereld!

Wat vervelend is op school? Ja, duh, rekenen natuurlijk, echt heel stom, maar Jacob bekent dat hij er ook niet erg goed in is! Toch maar doen, Jacob, je kan niet zonder rekenen. Je kan het wel, je bent een leergierig en slim ventje, zo verzucht uw reporter met een oude, wijze raad! Schrijven vindt hij weer wel leuk, hij heeft al een stripverhaal over piraten op zijn naam staan! En wat is er leuk aan de straat? Nou, wat denk je van die brede stoepen, daar kun je heerlijk spelen met vriendjes, Julian, Faas, Anthony en nog veel meer! Nog leuker zou het zijn als er geen auto’s in de straat zouden rijden en als de honden geen hondenpoep zouden produceren, die vaak niet eens opgeruimd wordt, daarin is hij het helemaaleens met zijn vader Gerard, die daar ook niet echt enthousiast over is, zachtjes uitgedrukt! (Zie Ouds&Nieuws) Maar verder is hij dik tevreden: een fijne straat en een mooi huis.

Het mooiste huis is het huis waar hij woont. Jacob blijkt ook nog eens een goede smaak te hebben, want sushi’s, lekker met zalm of tonijn, is zijn lievelingseten. En het smerigst vindt hij oliebollen en spruitjes. Ja, dat heb ik vaker gehoord, dacht uw reporter stiekem. Voetballen heeft zijn hart gestolen, Jacob is spits en topscorer in E7 bij voetbalclub 16hoven. Een soort Pelle dus, zo dacht ik vrijmoedig (Pelle is de spits van Feyenoord, voor de niet voetballiefhebbers), maar ik werd streng op de vingers getikt. Jacob blijkt een echte Ajaxfan. Zijn hele familie komt uit Amsterdam, vandaar. En hij is voor de duvel niet bang, want laatst ging hij in een Ajaxshirt naar de training, en dat is wel lef hoor. Goed bezig, Jacob. Hij weet zeker dat hij vroeg of laat wel gescout zal worden en misschien met een tussenstapje bij Sparta uiteindelijk bij Ajax terechtkomt, in de spits, jaja de lat ligt hoog! Maar als u de actiefoto van Jacob aan de bal goed bekijkt ziet u wel een fluwelen balbehandeling en daar moeten ze het bij Ajax wel een beetje van hebben!
Dus wie weet, wie weet, dromen komen best vaak uit. Maar ook de pianoles mag niet vergeten worden, niet zo leuk als voetballen, maar toch, hij doet het wel, Van alle markten thuis dus die Jacob, met zijn voeten en zijn handen!

Succes Jacob, je gaat het maken!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

1 Responses to Kids in the Street: Jacob

  1. […] zijn het al jongedames? Je zou dat bijna zeggen als je Rosa Drosterij spreekt, van 73A. Zusje van Jacob (die ze soms irritant maar toch meestal lief vindt) u weet wel, die voetbal- en Ajax-fan, die een […]