Nieuw initiatief: Koken met buurtbewoners met een verhaal

door • 25 juni 2015 • Buurt en wijk, Culinair

Ik ben Manuela Spruit, straatbewoner en student aan Hogeschool Rotterdam richting Sociaal Werk. Nu ik niet meer deel uitmaak van het Koken-Bij-Flo-team, wil ik graag een nieuw initiatief opzetten. Ook dit keer gaat het om samen koken, maar dan niet met kinderen, maar met buurtbewoners met een verhaal.

Idee

Wonend in één van de leukste straten van Rotterdam ben ik op het idee gekomen om het hoekpandje te gebruiken voor ontmoetingen. Ik wil graag een brug slaan tussen onze straat en buurtbewoners, want we wonen immers allemaal in dezelfde wijk. Een wijk die zich kenmerkt door veel bewoners met een eigen verhaal.

In onze straat wonen veelal actieve bewoners die makkelijk contacten opbouwen en kunnen onderhouden. Er zijn veel creatieve bewoners, die goed hun ideeën kunnen etaleren, voor en door de straat worden veel activiteiten georganiseerd.Een aantal buurtbewoners echter heeft moeite om contacten te maken en te onderhouden. Zij komen misschien uit een moeilijke periode, zien weinig mensen. En lijkt het huis uit gaan onnodig omdat er geen afspraken staan die dag. Een ontmoeting aangaan met een directe buur lijkt te ver.

Eén keer per maand samen eten en koken

Mijn idee is om de straatbewoners en buurtbewoners, één keer in de maand, samen te brengen in het hoekpandje en samen te gaan koken. Zodat het hoekpandje gevuld zal worden met de geur van een warme maaltijd en het geroezemoes van gesprekken en verhalen.Vanuit mijn jarenlange ervaring met koken en het mensen naar hun zin te maken, wil ik graag deze oude liefde weer uit de kast halen. Door samen te komen, dat de wijkbewoners met elkaar gaan bedenken wat ze gaan eten, boodschappen doen, het eten bereiden en natuurlijk wie er gaat drogen of afwassen?

Wie doet mee?

Ik ben op zoek naar enthousiaste straatbewoners die een keer mee willen koken. Dus heb je zin om een keer mee te helpen, wil je meer informatie, of heb je een idee om deze avond vorm te geven (muziek/voordragen van een gedicht), stuur dan een mail.Ken je een wijkgenoot waarvan je denkt dat deze weinig de deur uit komt en/of behoefte heeft aan het maken van contacten , laat het mij dan weten.

Aanschuifmaaltijden

Daarnaast wil ik exclusief deze zomer de aanschuifmaaltijden van Zorgvrijstaat hosten in 88A. Deze aanschuifmaaltijden worden verzorgd door verschillende koks die een wisselende en gezonde maaltijd verzorgen vanuit verschillende eetculturen. Een aanrader!

Hiermee speel ik in op de doelstellingen van Dennis Lohuis van de Zorgvrijstaat, die hier elders in deze krant aan het woord komt.

Manuela Spruit

manuspruit@gmail.com

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.