Wat komp hier nou weer?

door • 15 april 2016 • Buurt en wijk, Horeca en Winkels

DSC_0663Iety

U weet nog wel, op de hoek van de Heemraadsingel en de Middellandsstraat zat het succesvolle lunchcafe “Dates”. Naar verluidt moesten de enthousiaste initiatiefnemers vertrekken door gedoe met de verhuurder, iedereen sprak er schande van. Dates is vervolgens verhuisd naar een pand een paar honderd meter verderop, nog steeds leuk, maar toch, de charme van de locatie konden ze niet meenemen.
Het hatelijke “te huur” hing maanden voor de ramen en wat zou het gaan worden…toch geen bel- en internetcafé, een uitgiftepunt van Bol.com, een kapperszaak met gratis “kapsalons”, de zoveelste shoarmatent…? Iedereen die de wijk een warm hart toedraagt verzuchtte…als het maar iets leuks wordt, iets wat de Heemraadsingel en de Graafflorisstraat nog meer allure geeft…..
Tot er ineens een aankondiging verscheen …Verhuurd! En vervolgens overal stickers verschenen…Iety komt! Daar moest de krant meer van weten en zo kwam uw reporter vol blijde verwachting terecht bij de initiatienemer.

DSC_0650Wie gaat er aan de slag?

Dat blijkt Ellen Molenaar te zijn, van de Heemraadsingel 114,  net op hoekje, waar je denkt, is dit nou de Graafflorisstraat of de Heemraadsingel? Ellen (60 jaar jong), geboren in Krommenie, opgegroeid in Tiel woont sinds 1997 in onze buurt. Eerst in de Beatrijsstraat en vanaf van af 2006 op de Graaf florisstraat 114…eh, sorry, Heemraadsingel 114 🙂 Altijd gewerkt in de sector Zorg en Welzijn en daar van alles gedaan, van Dak en Thuislozen tot Innovatie en nog steeds barstensvol energie! Want de huiskamer, de gang , alles staat vol met spullen voor Iety, want zo gaat het nieuwe initiatief heten. Iety? Dat was de naam van haar moeder, vertelt ze trots. Mooie, spannende naam, heel wat beter dan de naam van mijn moeder dacht ik heimelijk, Antje, leuk hoor, maar op de gevel van een lunchcafe? Nee Iety, dat spreekt aan, maakt nieuwsgierig…

DSC_0667Het moet voor de buurt een leuke, creatieve plek worden, zo vertelt Ellen vol passie, een plek waar van alles gebeurt: kleine muziekoptredens, presentaties, exposities, een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een kop koffie, een krant aan de leestafel, een drankje, een hapje, een broodje en later, als het allemaal goed loopt en georganiseerd is , ook een dagschotel. En wat te denken van een zonnig terras voor de deur, met uitzicht op met afstand de mooiste singel van Nederland? Maar ook haar “zorghart” zal blijven spreken, want ook voor hen die extra aandacht nodig hebben wil Ellen zich blijven inzetten.
Oh ja, Zelda, de bedrijfsleider, hier samen met Ellen op de foto, gaat het team leiden, bijna allemaal mensen met een kunstacademieachtergrond, dat zegt ook wel wat. De eerste expositie is al geboekt, Hans Withoos, een bekend fotograaf, bijt de spits af, hij zal niet de laatste zijn in deze mix van deze creatieve lunchroom en galerie.

DSC_0666Als dit nummer van de straatkrant in uw digitale postbus valt, is de eerste uitdaging al achter de rug, op 7 april heeft de stadsmarinier afscheid genomen in Iety en op 21 april is de officiële opening, vanaf 16.00 uur. Ik kan niet wachten…ik zie jullie daar! Want het is toch heerlijk , zo’n plek om de hoek. En dat terwijl er ook aan het Middellandplein hard gewerkt wordt aan een lunchcafe met mediterrane inslag, straks kunnen we nog kiezen…wie had dat ooit gedacht, mooi toch! Als het allemaal in bedrijf is, volgende keer een impressie van het resultaat van al die inspanningen.

Ellen, heel veel succes voor jou en je team, dit gaat het helemaal worden, daar ben ik in ieder geval zeker van!

IMG_7682

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

1 Responses to Wat komp hier nou weer?

  1. […] mooi zijn. Er staan schitterende panden tussen! Het uitbreidende horeca aanbod, zie hier, hier en hier, is ook […]