Wat speelt in de buurt?

door • 6 juli 2016 • Buurt en wijk

Al jaren ben ik actief op Twitter, een perfect medium om op de hoogte te blijven van nieuws over mijn specifieke vakgebied. Vorig jaar besloot ik ook mensen te gaan volgen die iets te maken hebben met onze buurt of deelgemeente. Er ging een wereld voor mij open. Ondanks het sociale karakter van de straat, blijf ik ook houden van het relatief anonieme stadse leven. Toch wil ik wel graag weten wat er speelt in de buurt en de wijk. Door Twitter ben ik veel meer bewust van wat er dagelijks speelt. Een aantal tips op een rijtje.

Nico Haasbroek (@NicoHaasbroek)
De zelfverklaarde Middellandman is een waar fenomeen. Nico is voormalig hoofdredacteur van het NOS Journaal en RTV Rijnmond en woont op de Mathenesserlaan. Honderd dagen lang probeert hij alle hoeken van de wijk te ontdekken. Hij gaat daarbij geen gesprek of confrontatie uit de weg.

Delfshaven Rotterdam (@delfshaven_rdam)
Sinds er bekend is gemaakt dat de gemeente miljoenen wil investeren in Middelland is iedereen (die ook maar een beetje politiek betrokken is) in rep en roer. De Twitter account van Delfshaven plaatst heel veel berichten door van belangrijke spelers in dit proces. Natuurlijk komen ook andere onderwerpen uit Delfshaven aan bod.

Wilco Berenschot (@WT_Berenschot)
Wilco is wijkagent van de Milder- en Hofstedebuurt, die net aan de andere kant van de Heemraadsingel liggen. Wilco is de bedenker van het Pop-up Politiebureau, waarbij hij regelmatig in de wijk een tijdelijk politiebureau opent op verschillende plekken. Wie Wilco op Twitter volgt krijgt respect voor de rol van wijkagent!

https://twitter.com/WT_Berenschot/status/749523959796883457

Helaas hebben wij in onze buurt (Middelland Noord) geen wijkagent die actief is op Twitter. Sterker nog, sinds het pensioen van agent Peet Peek is er geen vervanger meer aangewezen. De wijkagenten van Middelland West en Oost (Ferry Steegman en Peter Oorebeek) zijn nu allebei aanspreekpunt. Helaas hebben beide mannen geen voornemens om actief te worden op de sociale media.

Politie Delfshaven (@Pol_Delfshaven)
De tijd van het ‘Wilde Westen’ ligt al even achter ons, maar op het gebied van veiligheid is er elke dag wel wat te beleven in de wijk. De Politie Delfshaven plaatst regelmatig updates over incidenten, maar ook een gestolen fiets kun je hier terugvinden.

Stadsbeheer (@Stadsbeheer010)
Stadsbeheer houdt iedereen via Twitter op de hoogte van wegwerkzaamheden, omleidingen en opstoppingen.

martijn@milq.nl'
Laatste berichten van Martijn van Erp (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.