Middfest

door • 30 oktober 2018 • Buurt en wijk, Festiviteiten

Wordt onze statige straat, zeg maar rustig…laan, aan de ene kant afgesloten door de Heemraadssingel, volgens velen de mooiste singel van Rotterdam, volgens mij de mooiste singel van Nederland, jawel, aan de andere kant ligt daar het Henegouwerplein, met die prachtige sportvelden, volgens velen de best gebruikte openbare sportvelden van Rotterdam, volgens mij de beste gratis toegankelijke sportvelden van Nederland. Zo, het moet maar eens gezegd zijn!

Die sportvelden waren alweer een maand geleden, op 29 september het toneel van het Midd-fest, met het motto ‘Je kunt worden wie je bent’. Dat alles geïnspireerd door de vele sporticonen die de wijk Middelland heeft voortgebracht en die jarenlang te vinden waren op het Henegouwerplein : bokser Don Diego Poeder, voetballer Jean Paul Boetius en atlete Nelli Cooman om maar een paar van de bekendsten te noemen. Alle jongeren uit de wijk en omstreken waren dan ook uitgenodigd om hun talenten te ontdekken. En dat kon in sportclinics, muziekworkshops, maar ook met zeefdrukken en sieraden ontwerpen. Nadat wethouder Barbara Kathmann en Francisco Nelson, oud basketbal speler die het schopte tot de NBA, het feest geopend hadden, werd het een levendige boel, met optredens van artiesten uit de wijk, zelfs een draaimolen voor de kleintjes en niet te vergeten …eten en drinken tot in de avond.

Als je goed oplet zie je ook buren uit onze straat zich prima amuseren. Ook werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om afscheid te nemen van Lot Mertens, die zoveel betekend heeft voor de wijk.

Tot slot grote waardering voor Samir Yaaqobi ( van de werkgroep jongeren MMM) en Houssein Bouziani ( van www.madeby.works), de initiatiefnemers van deze happening. Je moet het maar doen en en zij..zij doen het!

 

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.