Kids in the Street: Rosa

door • 18 december 2018 • Kinderen

Vorige aflevering waren we op bezoek bij Tamar, u weet wel, met die mooie blokfluit en natuurlijk nog veel meer. Nu zijn we maar een paar deuren verder, op nr 110a, bij Rosa Vaslin.

School

Zowaar weer een Montessorischoolleerling, groep 6, Rosa is dan ook alweer 9 jaar. Leuke school hoor, die Montessorischool, al blijft het zo langzamerhand opvallend dat ik ‘kids in the street’ nooit hoor klagen over hun school, nooit een onvertogen woord, hoogstens dat de pauzes een beetje kort zijn. Ook nu een en al tevredenheid, leuke school, leuke juffen, juf Bokhove en Vietnamese juf Truong, allemaal fijn, komt er nu werkelijk een positief gestemde nieuwe generatie aan? Of gaan ze op de middelbare school lessen in mopperen krijgen, nee toch? Het leukst om te doen op school is lezen en vooral…schrijven, kleine verhalen, van 1 kantje of soms 3, 4 of 5 bladzijdes.

Rosa is nu bezig met een spannend verhaal, ze vertelt me wat er gebeurt, een fotograaf speelt een belangrijke rol, meer mag ik er niet over zeggen. En wat zo mooi is…ze zorgt dat het altijd goed afloopt. Zo jong en dan al verhalen schrijven, dat belooft wat!

Oh ja, het vervelendst is natuurlijk rekenen, heb ik dat vaker gehoord? Maar toch doen hoor Rosa, het hoort er beslist bij, rekenen en taal, de gouden combinatie….vind ik in ieder geval:)

Sport, spel en hobby

Rosa heeft een tijdje aan judo gedaan, maar daar is ze mee gestopt, het was niet leuk meer, maar daar is wat leukers voor in de plaats gekomen, namelijk het Hofpleintheater. Bij de kijkdag moest Rosa een liedje zingen, er waren heel veel mensen, ze had wel een beetje plankenkoorts, het is ook niet niks zeg, eigenlijk gewoon een optreden met publiek. En dat terwijl Rosa eigenlijk nog net te jong is voor het meedoen aan een grote voorstelling, maar dat gaat natuurlijk wel gebeuren, ik zie dat al helemaal voor me.

Maar dat is nog niet alles….bij Hutspot (de BSO) werkt Rosa mee aan een film van minstens 10 minuten en hij gaat over robots, eigenlijk de toekomst denk ik stiekem, als we nou maar de baas blijven over de robots! En dan is er ook nog circus Rotjeknor, met de trapeze, het slappe koord, ballen lopen, op 1 wiel fietsen en vooral…trucjes in de doeken doen, je reinste acrobatiek, jawel, ze probeerde nog ‘uit de doeken’ te doen hoe ‘in de doeken’ precies in zijn werk gaat, maar of dat lukte…?.

Tot slot heeft Rosa ook nog pianoles en ook nog eens Franse les, bij de Alliance Francaise, maar dat komt omdat de vader van Rosa een geboren Fransman is, vandaar die mooie achternaam Vaslin. En dan worden er thuis natuurlijk meer talen gesproken, Engels, Frans en natuurlijk Nederlands, dat is fijn zeg om zo meertalig te worden.
Nou Rosa, ik kan me wel voorstellen dat je geen tijd meer over hebt voor judo. Hoewel….ineens vertelt Rosa wat haar grootste hobby is….chillen, en ik maar denken dat zoiets pas begon zo rond de leeftijd vanaf 16 jaar…

Poes Totoro hoort het allemaal instemmend aan, volgens mij houdt die ook wel van chillen, al is hij pas 4 jaar. Ook zusje Mara van 6 jaar oud mengt zich in het gesprek en voor ik het weet word ik bedolven onder de tekeningen van ’topmodels’ en poezen, prachtig hoor, wat een talentjes!

De straat en later…

Fijne straat hoor, maar als Rosa het voor het zeggen had dan kwamen er veel meer prullenbakken, altijd die rommel op straat, bah. Iedereen die wat op straat weggooit of laat liggen, zou 5 euro boete moeten krijgen, dat zal ze leren is de overtuiging van Rosa. Goed bezig Rosa, je wordt vast ambassadrice van de ‘Schone Stad’. En eigenlijk, vindt ze, zouden er andere bomen moeten komen, van deze bomen moeten de mensen en kinderen vaak hoesten door de pluisjes die er vanaf komen. Kastanjebomen, dat moet het worden, al is het alleen maar omdat je dan fijn kastanjes kan verzamelen, jaja, slim hoor.

Dan de hamvraag..wat wil je later worden? Proever, overal lekker (of soms niet lekker) eten en als bijvoorbeeld de lasagne superlekker is krijgt het restaurant een 10, als het aardig is maar als er iets mist dan wordt het een 5 en als het smerig is een 1, zo!

Daar is al over nagedacht, maar als ik al je creatieve talenten zo zie, zou het best ook wat anders kunnen worden, wie weet romanschrijver, maar wat het ook zal zijn, … je wordt het vast en zeker steengoed in. Succes, we gaan van je horen!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.