Kids-in-the-street: Filip!

door • 6 juli 2019 • Kinderen

Vorige aflevering maakten we een uitstapje naar de Heemraadssingel, naar Thijn, je weet wel, die programmeur in knop en die gaat bloeien kan ik iedereen verzekeren.

Nu zijn we weer in de Graaf Florisstraat, bij Filip Robers, en die woont op nr 65A. En daar woont hij bepaald niet alleen, met nog een zusje en 2 broertjes, kids in de leeftijd van 4, 6 , 8 en 10 jaar!!, drukke boel daar in huize Robers.

Filip is met zijn 10 jaar gelukkig wel de oudste, maar broertje Pepijn mag er ook zijn zeg, die is nieuwsgierig, wilde wel alles weten, bijna niet weg te krijgen maar gelukkig droop hij na enig aandringen braaf af naar de bank.

School

Filip zit nou weer eens niet op de Montessorischool maar in groep 6a op de Rotterdamse Schoolvereniging, aan de Schiedamsesingel, nee, nee, dat is niet in Schiedam maar in het centrum, even de Witte de Withstraat door legde Filip me geduldig uit.

Niet zomaar een  school zeg, die RSV, nee het is een school die niet bestuurd wordt door het rijk of de gemeente maar door de ouders van de leerlingen. Nou, als die ouders het kampadres hebben uitgezocht, dan is het voor Filip een schot in de roos, op kamp in Domburg en overnachten in een luxe kasteel, dat wordt dikke pret, daar kijkt hij naar uit, eigenlijk gewoon het leukst van de hele school.

Jaja, ik kan er zelf nog met weemoed aan terugdenken, wat zich op kamp allemaal afspeelde in de jaren 50, dat wil je niet weten. Maar gelukkig zijn de kinderen van tegenwoordig een stuk braver, of….loop ik achter, zou zomaar kunnen.

Goed te horen dat Filip niet alleen op kamp gaan leuk vindt, maar ook aardrijkskunde, en zelfs rekenen en taal, goed bezig Filip, een alleskunnertje, hoewel, spelling, das minder, schrijf niet zo netjes en raffel het beetje af, zo bekent hij…kom op, Filip, netjes schrijven en mooi afmaken die spellingsles, dan ben je bijna overal goed in, wat is fijner dan dat?

Verder vindt Filip het beetje jammer dat hij nog nooit een meester heeft gehad, altijd juffen, zijn wel aardig hoor, maar soms erg streng, hoewel dat bijna altijd verdiend is….ook voor Filip, moet hij deemoedig bekennen. Al met al, een fijne school, die RSV!

Sport 

Met hockey is Filip gestopt, 3x in de week trainen, en die trainingen vond hij maar 3x niks! Zo, het kan maar duidelijk zijn. Nu speelt hij tennis, fijne sport en is heel goed in gevangenisje…tennis en gevangenis, geen alledaagse combi en Filip deed er alles aan om me uit leggen hoe dat spelletje gespeeld moet worden. Iets met tralies en ontsnappen?? Ik kan het niet naspelen, maar ja, ik heb dan ook nog nooit in de gevangenis gezeten…nog niet althans. 

Nu is Filip helemaal los op een sportschool, David Lloyd, niet de minste, opdrukken, loopband, roeien, gewichten, wel kleintjes hoor, kortom alles komt aan bod. Goed bezig Filip, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen, krijg je later veel plezier van. ( was ik er zelf maar eerder mee begonnen, had ik niet zo’n rugpijn overgehouden van het hardlopen)

Hobby’s en zo

Zijn grootste hobby is toch wel ‘gamen’, op de playstation, x-box, is dat nou hetzelfde of zijn dat andere dingen..vraag ik me ineens af, moet ik toch ook eens gaan proberen, in ieder geval on-line soms met elkaar en dan weer tegen elkaar spelen, Fort-Nite heet het…geloof ik, een schietspel, wel helemaal in het engels , dus, geeft Filip toe, het is nog niet allemaal te begrijpen en eigenlijk mag hij dit schietspel nog helemaal niet spelen, oho…die Filip, nou je, niemand die het weet, hoewel….

Niet verrassend dat hij later game-ontwerper wil worden, of you-tuber…nou Filip, dat gaat mijn pet te boven. Maar de jouwe niet en als ik je er zo over hoor praten en ik zie die blik in je ogen, dan is er maar een conclusie, dat gaat je lukken. En als het dat niet wordt, dan gaat zo’n slim ventje wel erg anders heel goed in worden. Succes, we gaan van je horen!!

pepijn
Broer Pepijn
Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.