Kids: Sam

door • 2 november 2019 • Bewoners, Kinderen

Vorige aflevering hebben we kennis gemaakt met Filip Robers, u weet wel met dat nieuwsgierige broertje Pepijn. Zag het gezin laatst vertrekken met een caravan, ik woon er recht tegenover, met 4 kids moet het wel een stevige caravan zijn 🙂 Nu zijn we aanbeland bij Sam Huygen, op nr 27b, jawel het oogappeltje van de voorzitter(s) van onze straatvereniging Ter Bevordering…maar dit geheel terzijde. Sam, al of pas 7 jaar, en of hij al wat te vertellen heeft? Reken maar van yes.

School

Sam zit in groep 4, op de onvermijdelijke Montessorischool, dichterbij je school kun je bijna niet wonen zeg, lijkt me fijn. Leuke school hoor, zo laat Sam zonder enige aarzeling weten. Wat is dan leuk? Nou, trefbal en buitenspelen, ja zeg, dat is toch niet het enige? Nee hoor, rekenen en spelling, ook leuk en zelfs makkelijk. Heb ik hier de ideale leerling te pakken? Wat is niet leuk? Naar de wc moeten, want die zijn niet schoon, vieze randen met kak, bah, nee het liefst doet Sam zijn ‘boodschappen’ thuis, want daar is de wc tenminste wel schoon. In mijn ooghoek zag ik vader Arjan opgelucht kijken, want stel je voor dat ik had moeten noteren dat het hier er net zo aan toe gaat als op school wc’s 🙂

Sport

Met zijn 7 jaar heeft Sam het maar druk met alle sporten: atletiek, zwemmen, judo, fietsvaardigheden…bij atletiek is hoog- en verspringen zijn favoriet, 91 cm hoog en 2.98 meter ver, ik haalde dat niet toen ik 7 was hoor, op geen stukken na, kon net over een drempel springen. Borst- en rugcrawl, daar draait Sam zijn hand niet voor om, ik kreeg spontaan een fel realistische demonstratie op de grond, dat was een knap staaltje droogzwemmen zeg!  A en B zwemdiploma’s zijn al binnen, nu op voor C, moet je ook met kleren aan kunnen zwemmen en wat hoor ik, soms met een regenjas aan, jawel. Helpt niet om droog te blijven, maar wat goed dat je daar al in geoefend wordt, echt geweldig! En natuurlijk moest ik op zijn kamer ook bekers en medailles bewonderen, die hij nu al bij elkaar gewonnen heeft, je reinste golddigger, die Sam, als dat zo doorgaat dan heeft hij over 20 jaar wel een heel grote prijzenkast nodig. Zou ik hier een toekomstige olympische held aan het interviewen zijn? Misschien had ik gelijk wel even zijn handtekening moeten vragen…..je weet maar nooit. 

De straat

De straat is leuk, maar eigenlijk zouden er 2 hoekpandjes van de vereniging op nr 88 moeten zijn, eentje mag dan wel blijven als nu en de tweede is dan om lekkere dingen en vooral veel snoep te maken. Niet teveel snoepen Sam, anders win je geen bekers en medailles meer omdat je te dik wordt, dat moeten we niet hebben. Verder staan er mooie huizen in de straat en wat Sam betreft zou iedereen een zwembad en een trampoline in de tuin moeten hebben, toe maar, zou ik ook wel willen zeg. Tussendoor komt er ineens een berichtje van een vriend voor wie Sam de vissen verzorgt..of ze nog leven, is de vraag. Ja hoor, alle 9, goed bezig Sam! Inmiddels komt ook zijn grote zus Ines binnen, broer Jasper is er helaas niet. 

Sam met zus Ines

Later

Uitvinder wil Sam worden, robots gaat hij maken, dat is zijn grote droom. Wat hij al uitgevonden heeft, is een beetje ingewikkeld, nou ja, ik snapte het niet erg, sorry Sam. En waar die allemaal niet gewoond heeft, de hele wereld is hij al over geweest, van Bonaire tot Spanje, van Amerika tot Brazilië, te veel om op te noemen. Nou Sam, als ik je zo zie en hoor, dan weet ik zeker dat we nog veel van je gaan horen, maar eerst de Montessorischool afmaken, dan de middelbare school, en dan…ja dan ligt de wereld voor je open.

Succes Sam! 

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.