Kids: Willem

door • 20 december 2019 • Bewoners, Kinderen

Vorige aflevering was ik op bezoek bij Sam, u weet wel, dat kereltje met die nu al volle prijzenkast. Tijdens dat fijne gesprek werden we nog even gestoord door buurvriend Willem, die vanaf zijn vakantieadres informeerde naar het welzijn van zijn vissen, die door Sam in leven gehouden moesten worden. Nou, ze leven nog, heb ik met mijn eigen ogen gezien, want ik ben voor een interview bij Willem op bezoek. Blijkt Willem overigens nummer 30 te zijn in de reeks ‘kids in the street‘, is dat wat!
En de kids zijn nog niet op en ik ook niet, dus we gaan nog gewoon door.

School

Willem van Beijeren woont op nr 33B , met vader Rogier en moeder Mechteld en niet te vergeten nieuwsgierige broertje Guus. Zoals zo veel kinderen in onze straat zit ook Willem op de Montessorischool , in groep 4. En, leuk, die school? Mmmm…beetje leuk weet Willem te melden, beetje zuinigjes klinkt het. Leukst zijn in ieder geval pauzes met het buiten spelen, nee voor rekenen en taal loopt Willem nog niet zo warm. Knutselen wel, figuurzagen, pas een beer gezaagd en niet te vergeten Rudolph het rendier, die heeft het met Kerstmis maar druk, die Rudolph . Wat minder leuk is op school…..er zijn ook wat vervelende kinderen en er wordt behoorlijk gepest, soms zelfs met slaan en schoppen, oh jee. Kinderen die zich de ‘kabeljauwen of de barracuda’s’ noemen zijn soms heel erg vervelend.

Willem kietelt Guus

Willem bemoeit zich er maar niet meer mee, maar soms moet je wel woordvechten, lelijke dingen naar elkaar roepen. Trek je er niets van aan Willem, kinderen die dat doen zijn echt heel erg dom, maar wel tegen de juf zeggen als je er last van krijgt. Want gelukkig heeft Willem een heel lieve juf, met wie hij graag een beetje mag knuffelen, lief he, die juf Mies. 

Sport

Natuurlijk ook sport, wat dacht je van judo? Voor een demonstratie van een wurggreep bleek vader Rogier nog net een maatje te groot, maar broertje Guus moest er aan geloven en werd vakkundig gevloerd. Skiën, daar is Willem ook een liefhebber van, al is hij nog maar een keer geweest. Toen heeft hij wel een beker veroverd met de snelste afdaling, en dat nog wel zonder stokken! Ik moet er niet aan denken, skiën zonder stokken, dat hou ik geen 10 meter vol, maar Willem wel. Zwemmen in het Oostervant zwembad, daar is Willem ook los op, alle slagen beheerst hij als de beste. En dan voetbal, al heeft Willem er niet zoveel tijd voor, want ja, een druk leven he, school en buitenschoolse opvang, dat kost een hoop vrije tijd. Maar al snel kwam het mini tafelvoetbalspel tevoorschijn en moest ik heel erg diep gaan om Willem de baas te blijven, ondanks dat Willem geassisteerd werd door broer Guus, maar wat een talent, links- en rechtsbenig, mooi passes en ook nog eens sterk in de lucht, echt waar, dat wordt later nog wat!

De Straat

De straat is leuk hoor, maar als Willem de baas van de straat zou zijn, zou er meer ruimte zijn voor dieren, eigenlijk moet er een klein dierentuintje komen, met wat cavia’s en konijnen, geen leeuwen of tijgers hoor want dan zijn de konijnen weer het ‘haasje’. Willem blijkt een echte dierenliefhebber en vertederd laat hij zijn vissen zien. Hij maakt zich wel zorgen over eentje die een beetje schimmel op zijn rug heeft. Willem wees hem aan, maar ik kon het niet zo goed zien, helaas, er zwemmen nogal wat visjes rond in zijn aquarium, maar zeker is dat het een waterbestendige schimmel is, dus even insmeren met antischimmel crème, dat gaat niet lukken Willem. Maar joh, komt vast goed, die vis komt er wel bovenop hoor.

Nou Willem, bedankt voor dit interview, gewoon lekker doorgaan en je niet teveel aantrekken van vervelende kinderen op school, dan ligt een mooie toekomst voor je open. Succes!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.